5 камаран на седмицата: Катя Стоянова

0

Професия/ Работа? Счетоводител. Работя във френска фирма за търговия на дребно с множество обекти в страната. Стандартно за тази професия, през по-голяма част от работния ден съм седнала, така че всяка възможност за ходене или бягане е добре дошла.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Катя на 42 години от Бургас. Щастливо омъжена от 20 години, с две прекрасни деца – момиче на 17 и момче на 7 години. Малкият има вече 43 бягания на 5 километра. Харесвам готвенето, като хоби, не като задължение. Фен съм на средиземноморската кухня… и не само.

От кога бягаш? Спортувам от малка. Тренирала съм лека атлетика и художествена гимнастика. По бягането ме запали съпруга ми, като ме убеди да го придружавам на съботните стартове в Южния парк.

Какво ти харесва в 5kmrun? Харесва ми постоянството – това че е всяка събота. Харесват ми хората, атмосферата, срещата с приятели, бяганията с кауза и томболите естествено. Невероятно красиви и приятни са цветните бягания, с цялата им пъстрота и емоции, които създават.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Преди участията ми в 5kmrun не си и представях, че мога да избягам такава дистанция без почивки. Даже преди първото си участие тренирах усърдно в близкия парк. 5kmrun ме научи да бягам 🙂

Какво мислиш за доброволчеството? Доброволчеството е нещо без което 5kmrun нямаше да съществува. Благодаря на всички които загърбват своите интереси и приоритети в полза на другите. Тези които идват рано за да посрещнат участниците, тези които обличат фланелките “последен” за да подкрепят по-бавните, преглъщайки своя състезателен дух, тези които остават за да аплодират следващите ги, такива като мен с “голяма агитка” 🙂

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Нищо не бих променила :), щом нещо работи по добре е да не се пипа.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Не се оставяйте на инерцията! Вярвайте в себе си и действайте. Пример – отне ми много усилия и жертви да се откъсна от зоната си на комфорт и да сменя работодателя си, но удовлетворението от силата и свободата да вземаш решения и да контролираш живота си е огромно.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Често бягам с малкият ми син, който обича да излиза извън маршрута и да се катери по хълмчетата или да обикаля близките полянки. Доста комично е, когато аз вместо да бягам, се налага да спирам или да се връщам за да го открия.

Забавно за някои и не толкова за мен може би е било единственото ми (засега) падане по време на бяганията. Трябва да отбележа обаче, че всички около мен бяха съпричастни и веднага ми предложиха помощ.

Благодарим ти Кате за това интервю, за нас е чест и истинско удоволствие, да ви виждаме цялото семейство на 5kmrun 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)