5 камаран на седмицата: Кирил Левтеров

0

Професия/ Работа? Тур-оператор и планински водач

Представи се, кажи нещо за себе си? Обичам движение в природна среда – най-вече планинарството в многото му форми – пешеходен туризъм, алпинизъм, парапланеризъм, алпийски ски, ски-алпинизъм (ходене нагоре-надолу със ски с колани и повдигаща пета), снегоходки, неосветени пещери, рафтинг, водни колела, плуване в езера.

От кога бягаш? В началното 34-то столично училище преди сутрешните занимания правехме „физ-зарядка“ на двора – нещо като загряване за 10тина минути. Който закъснееше за това (като мен), трябваше да острави чантата си и да направи 1-2 обиколки на самото училище и тогава влизаше в час. Искрено съм благодарен за това на учителя по физическо тогава – г-н. Григ Гъдуларов. После в „родната казарма“ редовно бягахме по 3км с обувки „кубинки“ и така възмъжахме.

Какво ти харесва в 5kmrun?  Спортният дух ме обгръща още с навлизане в парка и наближаване на стартовата зона. Желанието на всеки да се движи е завладяващо и човек неволно се настройва на тази вълна. По време на самото тичане усещам приятно увличане от бягащите около мен. Подтиквам понякога някой спиращ за почивка. Уча се от тези, които са по-бързи или бягат с по-постоянно темпо. След финала се заговаряме с някой и винаги научавам нещо ново за/от „колегите-бегачи“. Скоро един младеж с обувки с 5 пръста ми обясни своя опит от бягането с тях – как и защо е преминал към тях. Друг пък ми разясни с какво му помага часовника му с GPS функции, трети сподели за картата си „Мултиспорт“ – къде и за какви занимания я ползва. Много ми допада и системата за следене на личните постижения на всеки, както и възможността да се сравняваш във времето и с останалите от своята възрастова група. Изключително съм доволен и от периодичните томболи. Подкрепям и участието на различни фирми, представящи продуктите и услугите си (спомням си за кафе, тестове на кръвна захар и други).

Как 5kmrun промени твоето бягане? Кара ме да се измъкна гарантирано поне веднъж седмично на истинско спортуване с хубави хора. Нося с гордост фланелката 50 бягания и се стремя към следващата. Тематичните бягания поставят акцент в съзнанието ми върху конкретни теми. Срещите с различни известни спортни личности също обогатяват с излъчването си 🙂 Зачетох се и за начини на тичане и препоръки за екипировка, съобразяване на сърдечния ригъм и поставените цели.

Какво мислиш за доброволчеството?  Силно го подкрепям като форма на социален живот и споделяне на ресурси. Отделям време да съм безплатен домоуправител, участвам в дейността на асоциация на планинските водачи.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би промени? А, тук се затрудних – организаторите винаги поощряват тичащите с усмивка, добра дума и „дай пет“ – какво му трябва повече на човек 🙂

Личен успех или постижение с което се гордееш? Изкачих върховете Мон Блан и Елбрус, първи у нас полятях с параплан от връх Мусала, няколко пъти участвам в обиколката на Витоша с колело, както и на вело-маратони като Белоградчик, Чепън, Димитровград, Хисаря, Казанлък.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Два пъти бягах бутайки бебешка количка и си извадих две страхотни поуки:  бебето заспива още на първия километър поради раздрусването, а ако предните колелца на количката са малки и непрекъснато се въртят на ляво на дясно – по-добре е да ги повдигна леко на горе и да карам само на задни гуми 🙂

Благодарим ти Кире за това интервю, продължавай все така активно и мултифункционално… 🙂

5kmrun

 

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)