5 камаран на седмицата: Константин Бамбеков

0

Професия/ Работа? Като бях бавен бях Мениджър Продажби. Сега като станах сравнително бърз, живота ме завъртя и се оказах Софтуерен Инженер. Майтапа настрана, но наистина тотално смених попрището от началото на годината. Отначало беше на шега, а сега напълно сериозно гледам на новото ми предизвикателство. Да не говорим, че чух, че най-бързите са точно в тази сфера.

Представи се, кажи нещо за себе си? Кореняк шоп на 42 год, баща на 2 слънчеви деца. Тренирал съм плуване и ски. Но поради травма в коляното ми забраниха ските. Обожавам фантастиката и когато имам време обичам да прекарвам такова пред конзолата.

От кога бягаш? Ако 2 км за 20 минути се считат за бягане от почти три години. Инак по-сериозно от 1 година.

Какво ти харесва в 5kmrun? Хората, атмосферата която се носи във въздуха. Всички знаем, че не е състезание, но понякога когато се напънем и дадем нов личен рекорд оставаме доволни.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Изгради ми навика да тичам независимо от обстоятелствата.

Какво мислиш за доброволчеството? Определено съм за. Чувстваш се полезен и за това се старая да вианги когато има нужда. Независимо дали се даряват пари за каузи, помага се на незрящи бегачи или учавстваш в детското бягане като ветропоказател на някок пост.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Почти нищо. Може би ще оставя една кутия за дарения.

Личен успех или постижение с което се гордееш? За една година откакто идвам на 5км, успях да падна под 19 мин, а на 28.09.2019г. участвах в състезанието Русе-Гюргево (15 км), където завърших за 59:27 минути. Тоталната смяна на професионалното ми поприще също го считам за голям успех.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? На последното нощно бягане в София, помагах на Иван Ралчевски. Бягахме хванати за ръце защото беше тъмно, нощно бягане е все пак. На първият километър един човек се падна точно пред нас и направи кълбо напред. Добре, че бях хванал Иван за ръка, инак щяхме да се пребием и тримата. Инак обичам въпроса: Ама ти как тичаш толкова бързо и пушиш?

Вместо финал от мен: Винаги съм се възхищавал на някой хора от 5км. Говоря естествено за Боян Лефтеров. Ще съм страшно щастлив ако все още тичам на неговата възраст. Инак имам един персонален ментор който ме волю неволю ме напътства от как тичам. Дори ми помогна (пейсва ме вторите 20 км на Пловдивския маратон) да завърша за под 4 часа. Става дума за Дафи. И използвам момента да изкажа моята благодарност за помощта оказана през годините.

Благодарим ти Коце за това интервю, успех.

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)