5 камаран на седмицата: Костадин Николов

0

Професия/ Работа: Мениджър продажби във фирма за недвижими имоти

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Костадин Николов, на 43 години от Бургас. Женен съм, имам  дъщеря на 5 години, която се надявам следващата година да направя редовен участник в 5kmrun.

От кога бягаш? Винаги съм обичал спорта и активния начин на живот. Като ученик в ССУМОР – „Морското“ постоянно участвах в регионалните състезания по бягане между училищата (4 км. маратон) и имам доста първи места, медали и грамоти.

Спортувам от малък, харесвам всякакъв вид спорт: волейбол, баскетбол, тенис на маса, но футбола винаги е бил за мен на първо място.

Но с годините травмите ставаха все повече и убиваха удоволствието от самата игра. Затова миналата година спрях да играя и реших да поддържам форма само колелото. Но за щастие 5kmrun се появи в най-подходящия момент. Един приятел ми каза за съботното бягане и ми предложи да дойда и да видя за какво става въпрос. Хареса ми от първия път, на второто бягане вече имах регистрация и така на шега вече съм Почетен легионер с 50 бягания.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Спортът винаги ми е давал една постоянна форма и за мен никога не е било проблем да избягам 4 или 5 км. Но от 5kmrun се научих как да разпределям силите си и контролирам темпото на бягане. А в последно време се появи и желание да се пробвам на по дълги дистанции: 10 -20 км.

Какво ти харесва в 5kmrun? Бягането сам винаги ми е било скучно и точно затова харесвам  5kmrun. Харесва ми атмосферата, срещата с приятелите и разговорите след бягането, отбора, новите запознанства и интересните инициативи всяка седмица. Също така ми харесва и нотката състезателен характер, която има в него с отчитането на времето, класацията и статистиката.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Абсолютно нищо, всичко е измислено перфектно. И сега искам да използвам възможността да благодаря на Васил Динев и всички доброволци, които помагат това да се случва всяка седмица, независимо от метеорологичните условия.

Какво мислиш за доброволчеството? Мисля, че всеки един човек трябва да носи в себе си тази черта и да прави неща за другите без материален стимул или облаги.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Гордея се с това, което постигнахме в професионален план с моя дългогодишен приятел и партньор Янко Цветков. Как преди 9 години тръгнахме от нищото, с малко ресурси и много желание, създадохме и развихме една работеща фирма в сферата на недвижимите имоти основана на коректност и в услуга на клиента.

В личен аспект всеки свой рекорд, който успея да подобря в бягането си ме кара да се чувствам горд 🙂 След 50 е ред на 100  и както каза преди време един голям българин и спортист: „Продължаваме напред“.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Сещам се на едно бягане дойде едно момче, явно за първи път, което не беше решило дали да бяга или не, но все пак се включи и избяга 5 км. с ръка върху джоба си пълен с монети, които дрънчаха през цялото време 🙂

Благодарим ти Коце за това интервю, в очакане деня на старта за малката, до тогава – продължаваме напред… 🙂

5kmrun

 

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)