5 камаран на седмицата: Кремена Диас

0

Професия/ Работа? Официален преводач на Бразилско посолство и в свободното време съм хоноруван асистент по португалски език и култура в Софийски университет

Представи се, кажи нещо за себе си? Завършила съм португалска филология в Софийски университет, специализирах  Археология в Университет на Алгарве, Португалия и в момента карам магистърски курс „Кризи конфликти и дипломация” в Софийски университет. Имам прекрасен съпруг и още по-прекрасен син на 4 години. Много държа на семейните ценности и традиции, семейството е моето убежище. Обичам да пътувам, обичам слънце, море, планина, обичам приятелите си…

От кога бягаш? Започнах да бягам в 5-ти клас, исках да впечатля момче. Спомням си, че карах насила моя приятелка да тича с мен. Постепенно се запалих по тичането. Имам някои прекъсвания от по година, две.

Какво ти харесва в 5kmrun? Харесва ми, че създава култура на тичане. Когато преди повече от 20 години започнах да тичам, тичането за здраве в България беше само нещо, което сме гледали по филмите. Хората се обръщаха след мен с недоумение. Разбира се, вече далеч не е така, но и 5kmrun допринасяме. Харесва ми, че при нас има за всекиго по нещо, от мотивация за подобряване на лични постижения до нови приятели или просто компания за тичане.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Постави един минимум от 5 км на тренировка, под който не падам и ме направи по-дисциплинирана в тичането. От 5kmrun научих, че всяко време е добро време за бягане.

Какво мислиш за доброволчеството? Доброволчеството е основата на 5kmrun. Благодарна съм на всички доброволци за всяка една събота, в която съм тичала благодарение на тях и за всички бъдещи!

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Бих направила всяко съботно бягане с кауза. Хората обичат да се чувстват полезни.

Какво представлява Успехът за теб? Успехът за мен е всеки път, когато сина ми получи похвала в училище. Успехът е да създадеш и възпиташ добър човек. Успехът е да си поставиш малки цели, а да имаш големи постижения. Успехът е да си в хармония със себе си.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Най-смешното е, че тичах на 5kmrun повече от шест месеца, преди да разбера, че трябва да се регистрирам. И след това за едно нощно тичане на бул Брюксел, по случайност чух думата „регистрация”.

Креми благодарим ти за това интервю, с регистрация или без – ти си един от нас… 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)