5 камаран на седмицата: Лъчезар Николов

0

07.06.2014 7

Професия/ Работа? В далечната 1990 година завърших Техникум по каменообработване във врачанското с. Кунино със специалност „Художествена обработка на камък”. От тогава до сега дялкам букви.

Представи се, кажи нещо за себе си? Занимавам се със спорт още от малък. При огромна конкуренция на времето, успях да влезна в Спортното училище с профил борба. Чат-пат съм печелил медали, но като тийнейджър гледах несериозно на спорта. Като ни пращаха на крос се криех по храстите да пуша цигари. От 16-17 годишен говорех за спорта в минало време. Понякога се борех по съборите за шоу по народните борби, случваше се да спечеля по някое агънце. Но не се взимах на сериозно. От 10-ина години хукнах по планините и реших, че бягането ще ми даде повече въздух за изкачване на върховете.

09.11.2014 9

От кога бягаш? Започнах да бягам от края на 2010 г., когато отказах цигарите, благодарение на Анатолий Шавлов, който е ски-бегач, бил е в клуба на Панков, но сега замина в Русия. Той повлия върху моите разбирания за бягането. Преди нямаше много спортни инициативи, затова се записах в спортен клуб Славия, за да мога да участвам в Държавните първенства, които са няколко на брой за цяла година. Сега съм в Атлетик – Пещера. Повлиял съм на няколко човека да започнат да се занимават с бягане. Често съм доста досаден с напътствия, но се опитвам да ги предпазя от грешки и най-важното от контузии.

Как разбра за 5kmrun.bg? Бегачите в България не сме много и бързо се разбира за всякакви мероприятия, но все пак подходих много скептично към инициативата. Не бях доволен, че е в събота, не бях доволен, че е в 9 часа, не бях доволен, че бягаме по часовниковата стрелка… Много мрънках. Включих се в 5kmrun преди една година, когато започна да се провежда и в Пловдив. В началото участията ми бяха епизодични, но в последствие се вманиачих и вече не пропускам бягане.

7.03.2015 8

Какво ти харесва в 5kmrun? Най-много ми харесват участниците. С почти всички се познаваме и никога не ни стига времето за разговори и анализи. Според хората сме прекалено вманиачени, едва ли не живеем само за да бягаме, но според нас сме си най-готините. Искам да станем поне три пъти повече редовни участници.

Как 5kmrun промени твоето бягане? 5kmrun стана част от спортния ми календар. Сигурен съм, че на този етап прекалявам, но пък така ми е забавно.

Какво мислиш за доброволчеството? Свалям шапка на всички доброволци. Винаги съм получавал страхотна подкрепа от тях. А в някои съседни държави дори съм се чувствал неудобно от прекаленото обгрижване.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Бих го провел вечерта, а не сутринта.

29.06.2014 5

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? През лятото в Бургас Цецо и Стоян си пожелаваха късмет преди бягането в присъствието на млад ирландски лекоатлет, който ни превъзхожда с много. Аз влезнах в спор с тях, че тези неща с късмет не стават, трябват тренировки и т.н. Какво се оказа на финала… ирландеца объркал трасето и не победи… аз бях опроверган, моите приятели бяха прави! Но все пак всички бягания оставят приятни спомени.

19.04.2014 7

Лъчо благодарим за това интервю, а ти продължавай да прекаляваш да се забавляваш с 5kmrun и бягането, защото: това е! 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)