5 камаран на седмицата: Малина Иванова

0

Професия/ Работа? Преподавател в Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ към катедра „Техническа механика“ и учител по теоретична подготовка в Софийска професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов“.

Снимка от най-скорошното ми бягане – 16.09.2018 г.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Малина Иванова. Завършила съм ТУ-София. Имам защитена докторска степен в МГУ-София. Майка съм на две прекрасни дъщери.

От кога бягаш? Бягам от 1984 г. като участник в студентските първенства към отбора на Технически университет–София. Тогава бях състезател на 800м, 1500м, 2000м и 3000м (студентски крос). След общо петгодишно прекъсване в периодите 1990 –1991г. и 1994 – 1998г. започнах да се подготвям за маратонско бягане. Първият ми маратон беше Софийският маратон, през 1998г. Оттогава имам към 50 избягани маратона, като съм завършила всички.

снимка: Участие на маратон Каварна

Вече трета година тренирам при Румен Механджийски. Неговата подготовка за маратон включва повече обем. За мен – между 100 и 120км/седмично. През зимата обемът достига и 140-150км/седмично.

 

Какво ти харесва в 5kmrun?

  • Възможността да срещна приятели, с които не може да видим поради натоварена седмица.
  • Инициативите, тематичните бягания и всички благородни каузи на 5kmrun, които споделям напълно.
  • Отличната организация на „състезанието“.
  • Прекрасната природа на Южния парк.

Състезанието написах в кавички, защото приемам съботните бягания не като състезание, а като възможност да се наслаждаваме на горе написаното.

Как 5kmrun промени твоето бягане? 5kmrun промени моето бягане като го разнообрази и направи по-организирано. Отдавна 5kmrun е част от тренировъчната ми подготовка.

снимка: Тук съм победител в обиколката на Витоша „Витоша 100“, но не помня коя година. Може да се види в Интернет. Вижте кой е на второ и трето място! 🙂

Какво мислиш за доброволчеството? Доброволчеството, според мен, трябва да стане неразделна част от човешката природа. То прави хората по-добри, а живота ни – по-пълноценен. Доброволчеството трябва да се възпитава от родителите още от най-ранна детска възраст и след това да се доразвива и допълва. 5kmrun допринася за това посредством ежеседмичните благородни каузи, инициативи и тематични бягания.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Главният организатор вече има голям опит в организиране на такива мероприятия. Прави го перфектно. Аз не бих променила нищо.

Личен успех или постижение с което се гордееш? За личен успех смятам рекордът ми на 100 км (9 часа и 9 минути), поставен през 2002 година в гр. Подгорица, Черна гора и две европейски вицешампионски титли на маратон (2010г. в Унгария и 2013г. в Турция) за ветерани.

Най-голямото ми постижение досега е победата на Първия европейски маратон за ветерани, който се проведе на 10.09.2017г. в гр. Вроцлав, Полша.

снимка: Първо място в първото издание на маратон Плевен

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания?

Не мога да се сетя. Може би едно бягане в Западен парк на ( –15)oC. На всички снимки бяхме с бели коси, мигли. Много се смяхме с приятелки, гледайки снимките. Или най-студеното ми бягане в Северен парк – не знам ….

Благодарим ти Малина за това интервю, желаем ти нови успехи и все така вдъхновяваща… 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)