5 камаран на седмицата: Мандевски и синове

0

unnamed (2)

Професия/ Работа?

Захарий: Ученик в 5-ти клас

Йордан: Ученик в 6-ти клас

Христо: Оператор на топлопреносната мрежа в гр. Пловдив

Представи се, кажи нещо за себе си?

З: Казвам се Захарий Христов Мандевски на 11 г.

Й: Аз съм Йордан Мандевски на 12 години и уча в СОУ „Димитър Матевски”. Обичам да сглобявам разни работи.

Х: Казвам се Христо Мандевски, на 38 г. от гр. Пловдив. Завършил съм висше образование в ТУ „София“ –  филиал Пловдив. Женен с 2 деца.

От кога бягаш?

З: Започнах да бягам с 5кмран от както се организира  в Пловдив.

Й: От 2 години.

Х: Първи стъпки в бягането започнах, като ориентировач на 11 г. Занимавах се с ориентиране около 10 г., като най-голям успех имам златен медал от щафета на републиканско първенство 1996 г. После спрях активно да спортувам  до 2012г., когато заведох децата ми на спортен празник по случай 1-ви юни и се включихме в спортната програма на националната кросова верига „Пловдив-Аквафреш“.

11000618_1072977812727817_1883258258806545545_n

Как разбра за 5kmrun.bg?

З: Приятел  на  Тати  ни  каза  за  бягането.

Й: Тати, един ден ми каза за състезанието.

Х: За 5kmrun, първо чух от Лъчо, когато бяхме на някакво бягане от веригата на „Аквафреш“. Той беше вече направил 1-2 участия и ми обясни, че трябва да се регистрирам в сайта и после мога да си гледам статистиката на бяганията и % който покривам. Така започнахме с децата да посещаваме съботните бягания.

unnamed (3)

Какво ти харесва в 5kmrun?

З: Харесва ми това, че е свободно но оргарнизирано бягане, че има награди и бягания като COLOR RUN.

Й: Наградите и хората.

Х: Харесват ми много неща, като най-важни за мен са: възможността да побягам с приятели, които ме стимулират да се стремя към подобряване на резултатите си, не ангажиращият характер на участието, подробната статистика на бяганията с достъп до резултатите и на другите участници, снимките във фейса и естествено възмездието за най-активните и упорити кмрънци, благодарение на спонсорите.

Как 5kmrun промени твоето бягане?

З: Първото ми бягане беше много бавно около 45:00мин. След това започнах постепенно да ставам по-добър. Сегашният ми рекорд е 25:03

Й: Направи ме по-бърз и по-издръжлив.

Х: С редовните съботни бягания, естествено дойдоха и по-добрите ми резултати. С приятелите от бягането започнах да тренирам по-редовно и се включих в други състезания заедно с тях. Постепенно се превръщам в роден да тича, принуден да работи.

unnamed (4)

Какво мислиш за доброволчеството?

З: Мама е била доброволец доста пъти.  Аз не съм пробвал но някой ден ще опитам.

Й: Трябва повече хора да са доброволци.

Х: Доброволчеството е необходимост и затова мога само да кажа евала на всички доброволци. Аз искам да им изкажа огромни благодарности, защото много добре осъзнавам, че докато аз съм там да си направя поредното бягане за себе си, те са там не за себе си, а за помощ на цялата организация, косвено на всички бегачи. Много се радвам, че има такива хора – отделящи от личното си време за да бъдат доброволци и мисля, че ако по някаква причина нямам възможност да бягам ще бъда доброволец – това е благородно и жена ми е била няколко пъти.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил?

З: Бих направил специално бягане с костюми.

Й: Бих поканил учени от различни училища да дойдат на събитието.

Х: Ако съм главен организатор на бягането бих направил усилия за популяризиране на това любителско, не ангажиращо, организирано бягане. Убеден съм, че още много хора – потенциални кмрънци, не са чули и нямат информация за това бягане. Популяризирането  ще направи бягането по-конкурентно, ще има нови приятелства и всичко ще е в повече и надявам се по-хубаво.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания?

З: Когато се състезавах за първи път на COLOR RUN накрая снимката ми беше много смешна.

Й: Веднъж на Гребната база в Пловдив бягахме в преспи сняг и на всеки 500 метра се лъзгахме и падахме.

Х: При последният XLrun, тъй като не се чувствам късметлия и въпреки, че съм капитан на отбора накарах малкият ми син – 11г., който също е в отбора да излезе за томболата и веднага спечели стек бира, а главният организатор беше леко смутен да връчи наградата.

Друг път се е случвало в Пловдив, от томбола да спечелим и тримата, като първо малкия спечели, после Йордан изтегли мен.

11893774_1193801043978826_1354058786062337318_o

Благодарим и на трима ви за това интервю, бъдете здрави и винаги заедно:)

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)