5 камаран на седмицата: Милена Дяволова

0

Професия/ Работа? Ученичка съм във Варненската английска гимназия и все още не работя.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Милена Дяволова от гр. Варна, на 16 години съм. В свободното си време се занимавам с множество дейности – чета различни жанрове книги, свиря на пиано, тренирам лека атлетика, срещам се с приятели, рисувам и разбира се мързелувам на дивана. Обичам в повечето време да съм заета с нещо и в края на деня да мога да го отбележа като „пълноценен”.

От кога бягаш? Още от детската градина – обичах игрите на гоненица. Но бягането стана част от живота ми едва преди 2 години, когато за първи път участвах в бягане на 5kmrun – Color run 2015. След това започнах да ходя на стадиона често и по-често. И ето ме през 2017 – чудейки се как ще оживея ако минат 2-3 дни без да потичам.

Какво ти харесва в 5kmrun?  Харесва ми тази типична сплотеност на всички участници преди и след старта. В началото бях много притеснена понеже не познавах никого, но с времето се запознах с готини и лъчезарни хора, които се надявам с времето да увеличат броя си 🙂 Харесвам и организаторския екип – винаги точни, усмихнати и заредени с енергия.

Как 5kmrun промени твоето бягане? 5kmrun не промени, а по скоро съгради моето бягане. Често ми е трудно да започна нещо и да продължа да го практикувам с времето. Но благодарение на 5kmrun се мотивирах да започна да тренирам по-сериозно и да водя един по-активен и интересен живот.

Какво мислиш за доброволчеството? Голям фен съм на доброволците в каквато и да е дейност. Да отделяш от времето си, за да помогнеш на някого е голямо нещо. В днешно време са малко хората, които се заемат с дадена задача без да очакват някакво материално възнаграждение. Но истината е, че да можеш да се наречеш доброволец е само по себе си голяма награда – полученият опит, хората насреща, чувството, че си направил нещо за някого – това са важните неща, които си заслужават и оставят спомени.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Не мисля, че има нещо, което трябва да бъде променено. Самият факт, че всяка събота толкова хора се събират на едно място просто, за да потичат говори много за добрата организация.

Личен успех или постижение с което се гордееш?  Най- много се гордея, че за сравнително късия период, в който бягам успях да сваля цели 10 минути от първото си 5-километрово бягане. Следващата ми цел е да стана по-издръжлива и бърза, за да участвам в състезания на федерацията по лека атлетика.

Коя е най-смешнатаили забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Имаше преди време в морската градина едно голямо куче (кучето – овца), седеше си все около кривото дърво или фонтаните. Започнем ли обаче бягането то се включваше с нас за няколкостотин метра. Та, дори компанията бегачи, с които си свикнал да идваш пропусне някое бягане кучето-овца е там за теб 🙂

Мили благодарим ти за това интервю, пожелаваме ти в най-скоро време, медал от държавно първенство и повече отметки „пълноценен“ в края на деня… 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)