5 камаран на седмицата: Милен Тончев

0

unnamed (4)Професия/ Работа? Професия – Технолог в ХВП, Работа – продажба, доставка, монтаж на хидроизолационни системи, преддипломиран хуманитарист; разнопосочно и всеСтранно развитие 🙂

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Милен Тончев и не мога да разбера какво му намират в бягането, но ми харесва и обичам да…

или иначе: спорт, движение, природа, учене (като да учиш – научаваш и да обучаваш), музика, балансирано хранене са все предпоставки за пълноценен и ползотворен живот, като са заложени в основата на социалните контакти и семейство.

unnamed (5)

От кога бягаш? През 2010 г. се качих на Витоша за пръв път, на следващата година станах редовен посетител, като отделях по 7-8-10 часа за преходи, все по-нагоре, по-далеч и по-бързо; научих и за обиколката на Витоша. 2012-та си мислех колко е хубаво човек да тича сред природата, което и правех от време на време; разбрах, че всъщност хората вече са го измислили и са му дали и име – трейл бягания – та дори и има организирани такива събития и то в София. 2013-та участвах в Обиколката и няколко трейл състезания – природата, хората, удовлетворението след тичането…значи имало и такива вълшебни моменти, невероятно преживяване. 2014-та началото се регистрирах в 5км рън, но тъй като се бях захванал с курс за планински водачи и магистратура, успях едва в края на годината да участвам за пръв път.

Как разбра за 5kmrun.bg? Мисля, че прочетох някъде в интернет за 5км рън. Интересувах се от събития свързани с тичане…

unnamed (7)

Какво ти харесва в 5kmrun? Обстановката, хората, настроението, организаторите:)

Как 5kmrun промени твоето бягане? Заобичах и парковото бягане…

Какво мислиш за доброволчеството? Висша проява на емпатия, белег на интелигентния, успял човек. Малко разпространено по нашите ширини по една или друга причина, но спортът спомага за налагането/възприемането на доброволчеството като иманентна човешка черта.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? По съботните бягания няма какво повече да искам. Всеки път си изкарвам страхотно – наистина!

Иначе бих провеждал по-често детски бягания и ми се иска и останалите градове да се включат в инициативата.

Бих казал и да има повече трейл бягания, но то и сега има толкова много събития, че се чудя защо се затлачиха толкова много нещата с онази технология по клонирането 🙂

unnamed (8)

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Преди две седмици или три бягах последен с дядо Христо (дано не се обиди, че го наричам дядо), който ми разказа куп весели истории, а аз се смях и не усетих онези 55 минути, които ни отне преминаването на трасето.

Забавлявах се и като изтичах цялото трасе бос…

За финал бих искал да благодаря на организаторите за отдадеността и отзивчивостта им. Това, което правят е страхотно и дано повече хора разберат ползите от спортуването – защото бягането е не просто и само „търчане“…:)

Милене ние също благодарим за това интервю, то със сигурност ще разкрие доста ползи за бягането пред нашата си аудитория, а и не само… 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)