5 камаран на седмицата: Митко Клявков

0

10275311_880204245338509_6943116151691159841_o

Професия/ Работа? Преди бях военен – достигнах до главен старшина, ходил съм на 3 мисии – веднъж в Ирак, където ме впечатли много отношенията между колегите и как живота ни зависеше от това да се разбираме и винаги да се подкрепяме, два пъти съм бил и в Босна, там пък нещата бяха коренно различни от Ирак, там всъщност за пръв път започнах да бягам, за да не напълнея от така изобилстващата храна 🙂 Сега вече съм млад пенсионер 🙂 и се занимавам с ремонтно – довършителна дейност – майсторче.

Представи се, кажи нещо за себе си? Здравейте, казвам се Митко Клявков и съм почти на 49 години, но по душа не съм на повече от 29 🙂 Роден съм в Пловдив и съм израснал тук до 15 годишна възраст, когато се записах в сержантското военно училище в Шумен, където учих още 4 години. Там се оказа голяма изненада за мен, че режима беше като в казарма, което се разминаваше с моята представа за училище.

На 400км. от дома си мислиш, че ще си малко по-свободен, но моят случай не беше такъв. 10 години по-късно се ожених за любовта на живота ми – Илияна Клявкова, която също бяга редом с мен всяка събота на гребната база, имаме две деца на 21 и 20 години, единият е студент, а другия вече бърза да работи.

В момента строя с двете си ръце една моя детска мечта, а именно семейната ни къща.

От кога бягаш? Бягал съм, но рядко, докато бях на мисиите в Босна, след това не съм проявявал инициатива, докато не дойдох една събота на гребната база и така започна всичко…

10625080_957326107626322_1038826835771582117_n

Как разбра за 5kmrun.bg? За 5kmrun разбрах от големия ми син, който е лекоатлет и тренира редовно на стадиона до гребната база, той разбрал, че ще се провежда бягане, в което всеки може да се включи, дори да не е спортист, мотивира ме с това, че никой не ти държи сметка за колко го бягаш и дали дори ще го избягаш, а важно е едно -движението, Така започна моята история с 5kmrun, както и тази на жена ми и тъща ми J , които също като мен не пропускат съботните бягания на гребната.

Какво ти харесва в 5kmrun? Харесва ми…ВСИЧКО, шанса, които се дава на всеки да се движи, настроенията, тематичните бягания, новите запознанства със съмишленици, които неизбежно се превръщат в приятелства, харесва ми, че има място за малки  и големи, харесва ми, че има много хора, с който бягам, те са моята мотивация и аз съм тяхната, ние всъщност сме един своеобразен отбор :), магията, която това бягане носи със себе си, идеята е страхотна и работи, броя на участниците от началото до сега се е увеличил с много, надявам се, че тази тенденция ще се запази и във всички градове ще участват поне по стотина души.

10658646_957319474293652_5963814162651330600_o

Как 5kmrun промени твоето бягане? Най-вече разбрах, че трябва да отделя време за себе си, бягането ми се промени в това, че изобщо започнах да бягам, което от своя страна започна да променя живота ми 🙂 . 5kmrun промени това, че отначало бягах само съботите, докато не започнах да се целя все по-високо и сега бягам и през седмицата за да подобрявам всеки път своят резултат.

Какво мислиш за доброволчеството? Добра идея е, без него трудно би могло да се организира това бягане и да е на такова добро ниво, аз бих станал доброволец, но също така, не искам да прекъсвам своето участие като бегач.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Бих направил един голям рекламен транспарант на 5kmrun, за да привлека повече доброволци и участници и бих се опитал да осигуря музика, която да вдъхновява 5кмранците.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Най-забавната случка, за която се сещам е уговорките ми с Калоян, един от съмишлениците, че който от двама ни е след другия -той черпи и така се получаваше, че повечето пъти той да черпи 🙂 и така променихме уговорката на, който бие – черпи. 🙂

Az i Kaloqn

Накрая бих искал да споделя в допълнение за идеята ми, да има и отчитане на най-много първи места и при жените, да не бъде общо класиране, да има отделно за мъже и отделно за жени, така можем да се равнопоставим и да дадем още малко мотивация на дамите.

Хубава идея също е да се включи възрастовото постижение в образуването на точките.

Мите, благодарим за това интервю, което ни донесе свеж полъх от Гребната на Пловдив…:)

Относно класацията за „Най-много първи места“, то трябва да се поясни, че класацията не отчита и не се интересува от пола, а само от победителят за отделното бягане! За протокола: имаме единствен случай на извънредното бягане в Самоков, когато побетител стана една симпатична девойка от местното спортното училище…:)

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)