5 камаран на седмицата: Михаела Петрова

0

10469822_990727967619469_705879209159605980_n[1]

Представи се, кажи нещо за себе си? Здравейте, казвам се Михаела Петрова, за тези от вас, които четат рубриката на 5kmrun.bg и не ме познават:) Сигурно сега се чудите защо съм „5камаран на седмицата” ?  – и аз това се питам :).

Така, да минем по същество – на 25 години съм, но преди броени дни бях на 24. Споменавам го не защото искам да кажа, че съм имала Рожден ден. Казвам го, защото има нещо, което се промени и за някой може да не е важно, но за мен е! А именно, че качих „левъл-а” във възрастовата група на „5камаран”, а с това и скоростта. Спокойно дами всичко е правопропорционално :). А вие джентълмени, уважавайте дамите!

Какво друго да кажа за себе си? – родена съм в Плевен, но от 19-годишна се преместих да уча в София и тук си останах. По професия съм Инженер Еколог/ Финансист. Работя като мобилен банков консултант в Райфайзенбанк АД. Харесва ми да общувам с хората. Имам много хобита, едно от тях е бягането. Обичам пролетта и лятото, любимото ми цвете е момина сълза…това последното не знам защо го казах…
С бягането се разкри пред мен един напълно нов свят и се радвам, че съм част от него. По принцип съм човек пълен с мечти, какъвто всеки един трябва да бъде, поне според мен. За моя изненада обаче много хора се отказват от тях, а аз ги преследвам до дупка! Знам какво мога, на къде отивам, съответно  къде трябва да стигна и къде да намеря това, което търся, ако нещо не ми е ясно, не ме е страх да питам! Мотото ми е: „Бъди промяна, която искаш да видиш в света!”.

Сега е време да отговоря на въпросчетата!

IMG_4443

Как разбра за „5камаран”? Разбрах от моята обичана от мен приятелка и час от голямото семейство на „5камаран” – Татяна Георгиева (Тити 🙂 ). Точно бях попаднала в период, в който можеха да ме дадат за пример на думата „анти-спортист” в тълковния речник :). Търсех начин да се измъкна от това положение и както почти всеки един би направил, започнах да се оглеждам какво правят другите (това не е най-правилното нещо, но в ситуацията се базирам на изключението). Най-естественото нещо, което може да се случи на един търсещ човек е, той да открие това, което търси. Забелязах, че Тити ходи да тича, ако не всяка събота, то почти всяка. Станах любопитна къде ходи, как така се навива и отива да тича. Тя ми сподели, че има организирано бягане всяка събота в Южен парк, показа ми сайта и ми помогна да се регистрирам. Другото е на лице – 7 месеца по-късно „5камаранец на седмицата”.

От кога бягаш? – тук е лесно да отговоря 🙂  бягам от вече седем месеца. Започнах да бягам с „5камаран”, с други думи – днес тичам за себе си, но започнах, защото вас ви има. Бех притеснена дали ще мога да измина 5 км и затова се пуснах два пъти преди съдбоносната събота. Единият път 3 км, а вторият  –  4 км ( е няма да не се излагаме, я 🙂 ).

11062819_1083480518344213_3388263993036208568_n[2]

Какво ти харесва в „5камаран”? – едно нещо – Всичко!

Как „5камаран” промени твоето бягане? Гледам статистиката и какво да видя – поставен рекорд, няколко седмици по-късно поглеждам пак и хоп – нов рекорд! Мисля на глас и си казвам наум: „Добре, че ги има тези „5камаран”! Ето, и резултата ти е налице.” 🙂

Какво мислиш за доброволчеството? С въздишка ще отговоря на този въпрос. Колкото повече  го мисля, токова повече срам ме хваща, защото нямам поне едно. Тук постъпвам малко егоистично, а не мисля, че е правилно от моя страна… Ще го променя и то много бързо. На принципа съм, че ако направиш добро дело, помагаш на някой друг да направи и той добро. Посланието ми към  всички, които четат, е да се опитат да направят по едно добро всеки ден, а тези, които правят по още едно.  Може би така ще заживеем в един по-хубав свят! Вярвам, че света, в който живеем е такъв, какъвто го направим!

IMG_4447

Ако ти си Главният организатор на бягането следващата седмица, какво би промениа? Така, да помисля… Най-вече ще променя едно голямо НИЩО! Хората, които са част от това да го има „5камаран”, а с него и нас, са се справили повече от отлично! Безкрайно съм Ви благодарна! Нека да ги поздравя за безупречната организация, не само на съботните бягания, а и за всички „XLкамаран”. Благодаря Ви за Академията, която много ми е помогнала ( Благодаря на Петър Петров). Също искам да благодаря на фотографа Розали Стоянова, която запечатва моменти, които един ден ще връщат усмивките по лицата ни. 🙂

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите бягания? – Нямам такива! 🙂  Всеки път, когато съм ходила е било забавно. Няма как да не е така сред толкова позитивни и изпълнени с енергия, бягащи хора, на които усмивките им не слизат от лицата. Вие виждали ли сте начумерен бегач, защото аз – НЕ! 🙂

IMG_4444

ДА! 🙂 Мише благодарим за това свежарско интервю, поздравления за стил и начин на изказ! Сега вече едвали някой се чуди, защо си „5камаран на седмицата“, а защо не и на месеца…:)

5kmrun 🙂

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)