5 камаран на седмицата: Надежда Василева

0

Професия/ Работа? Когато се съберат креативни хора, като уеб дизайнери и програмисти, които мечтаят и творят на воля, а бизнеса търси резултат и готови продукти, някой трябва да е спойката между двете. Това работя аз титолуват ме Проджект мениджър.

Представи се, кажи нещо за себе си? Смятам че съм уравновесена жена на средна възраст, не че възрастта има значение, но за съжаление без особено чувство за хумор:)

10395169_894286427263624_7439859146448239894_n

От кога бягаш? Бягах може би около година преди да започна с 5kmrun. Често тичах с приятелки в парка и сама периодично, но не редовно, обикновено когато бях в добро настроение и имах желание да правя нещо смислено. Често съм си мислила, че ако имаше с кого да тичам щях да бъда по-упорита и да тичам по-често.

Как разбра за 5kmrun.bg? И така един ден през април, тичайки в парка видях „атлетите” на 5kmrun. Зачудих се какви са тези хора и първо си помислих, че това е състезание или е тренировка на някакъв професионален отбор. Реших да проуча за какво става въпрос и казах на моите приятелки, че следващата седмица ще тичаме с тази група. Те само се усмихнаха и нищо не казаха.

На следващия ден в неделя така се случи, че Жоро – Левскаря (един от организаторите), който е колега на моя приятелка, ни заведе на планина и от дума на дума се стигна до тичането в събота сутринта в Южния парк. Жоро ми даде визитка и аз още същия ден се регистрирах в сайта, след като прочетох цялата информация много внимателно. В понеделник казвам на моите приятелки „Готово открих групата и в събота ще тичаме с тях”. И така до ден днешен……..

1507562_870707469621520_8277523743341822169_n (1)

Какво ти харесва в 5kmrun? На мен лично всичко ми харесва от това, че организацията винаги е на ниво до това, че хората са винаги ведри и жизнерадостни. Всички идват с желание и усмивка в събота сутрин, като мен:)

Организират се много тематични бягания, подкрепят се различни каузи. Много ми харесва и това, че доброволците винаги ни аплодират когато минаваме по главната алея. За мен това е важно и е сериозна подкрепа. Харесва ми и това, че вече имаме и отбори, което още повече укрепва груповото бягане. Тук срещнах много нови приятели, хора с общи интереси, с които надявам се един ден ще пробягам първия си маратон.:)

Радвам се, че се организират допълнителни инициативи като Академията в неделя, които са извън основното съботно бягане, но много помагат за напредъка на начинаещи бегачи като мен:)

Как 5kmrun промени твоето бягане? Най-важното което постигнах с 5 kmrun досега e развитие на някои качества като търпение, упоритост и издръжливост. Бих казала че 5 kmrun ме мотивира да бъда и по-организирана, за да имам достатъчно време за тичане, освен всичко друго с което се занимавам. Моето бягане от хаотично тичане в парка се превърна в структурирано тичане с точно определена цел – първоначално да достигна финала, без да съм напълно изтощена, а сега вече и да пробягам маршрута за определено време.

Ако не ви бях срещнала, особено през зимните месеци едва ли щях да продължа да тичам.:)

10710884_982219078470358_720006046690942389_n

Какво мислиш за доброволчеството? Смятам, че всеки един човек трябва да упражни някакъв доброволен труд поне веднъж в  живота си или да участва в някаква кауза. Напоследък аз съм се ангажирала с участие в няколко такива каузи и невероятно дори и за мен самата научих толкова много полезни и интересни неща, които едва ли щях да науча, ако това беше част от работата ми или част от някакво професионално обучение.

Мисля, че тук е мястото да споделя колко много се възхищавам на доброволците от 5 kmrun, особено на тези, които са така да се каже редовни доброволци. Наистина да пожертваш два-три часа от свободното си време в събота сутрин регулярно е достойна за уважение постъпка.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би промениa? О не смятам, че нещо трябва да се променя. Мисля, че развитието на идеята и организацията следват своя естествен ход, а организацията винаги е на ниво. Ако аз съм главния организатор едва ли бих се справила толкова добре, колкото Жоро и неговите помощници.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Не се сещам конкретно за такава, напоследък на старта се забавлявам да гледам едно малко пинчърче, което се опитва да тича със скоростта на своя господар. Аз не съм от бързите бегачи и съответно трябва да се концентрирам и много да внимавам да не се контузя, докато тичам, защото често ми се случва и това.

Наде, благодарим за това интервю и ти пожелаваме повече тичане през 2015 г. и то без никакви контузии…:)

5kmrun:)

10275921_861106073914993_7308516519118476090_n

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)