5 камаран на седмицата: Надежда Станилова

0

Професия/ Работа? Учила съм и специализирала много професии и занаяти, но нито една от тях не ми осигурява „хляба наш насъщен“. Имам разностранни интереси, много хобита, изпитвам любопитство към много неща и не ми остават време и желание, за да се заема с каквато и да било „сериозна  Работа :)“. Предпочитам да откривам света търсейки емоцията и сладкото удоволствие от преодоляно предизвикателство в ежедневието.

Представи се, кажи нещо за себе си? NShameleona – многостранно развита личност :), на 37 годинки. Обичам да спортувам и харесвам всички видове спорт. Физическата активност не само ме разтоварва, но ми доставя удоволствие и забавление. Невероятното е да усетиш тялото си живо и гъвкаво. Спортът събужда всичките ми сетива и инстикти. Позволява ми да почувствам пълния синхрон между ум и тяло.

От кога бягаш? От 15 годишна възраст. Записах се в отбор по гребане и бягането беше част от ежедневната ми тренировка, помогна ми да изградя физическа издръжливост. След основната физическа и техническа тренировка всеки ден трябваше да бягам по 6-8 км. В един момент се осъзнах, че бягането вече е за разтоварване. Беше моята обедна почивка. Правех 10км. бягане след 20-24 км. гребане сутрин и 16-20 км. след обяд. Помагаше ми да се отпусна, да изчистя натрупаното напрежение и да бъда силна и концентрирана за втората част от деня.

Какво ти харесва в 5kmrun? Освен удоволствието да бягам е запознанството и срещите ми с много и различни хора, обичащи спорта.
Привличат ме и каузите, които се организират. Вярвам, че спортът е най-достъпния начин една идея да достигне лесно и бързо до всички.
Непрекъснато вдъхновение за мен е и възможността да се популяризира 5kmrun, за да може повече хора да се присъединят към голямото семейство на бягащите за здраве и удоволствие.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Често се майтапим с другарчетата,че имам свой стил на бягане и ме разпознават от километри :). Не мисля да го променям. Смятам, че любителското бягане не трябва да бъде поставяно в матрица. Важно е да се спортува безопасно, без излишно напрежение и естествено да се запази тръпката и удоволствието от самото бягане.

Какво мислиш за доброволчеството? Да си доброволец е най-удовлетворяващата дейност, която може да се извършва от всеки :). Не е необходимо нищо друго освен желание и малко свободно време. Не са нужни нито специални умения, няма условности и изисквания. Винаги има подходяща възможност всеки да помогне с нещо. Аз с удоволствие се включвам в различни инициативи. Досега съм взела участие в доста детски бягания :). Смятам, че трябва да се изграждат двигателни навици у децата. Непрекъснато висене пред компютрите ги зомбира, отдалечава ги от нормално общуване и лишава от сила и здраве.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? НИЩО 🙂  Прекрасно се справят всички 🙂
Организирала съм много събития и зная какво предизвикателство е това. Независимо от положените усилия и старание винаги има недоволни. Явно сме устроени да мрънкаме за всичко :). Много е лесно да се дават съвети отстрани, но когато влезеш в „кухнята“ разбираш, че не е толкова елементарно и просто.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Оооо аз съм зодия Нарцис :). Винаги се състезавам само и единствено със себе си. Имам много постижения в различни области,но съм егоист и ще си ги запазя за лично ползване :).
Иначе от 15 години съм в Топ 3 на родното „леко гребане“. Причината не е заради уникалните ми постижения J, а поради липсата на достойно поколение. Всички идващи след нас, съжалявам че го споменавам, но са все по-кекави и мързеливи. За мое огромно съжаление днешната младеж няма мотивация да се развива. Не ги виня, защото и условията който им се предлагат са доста мизерни L
В последните седем години съм едно от лицата, които се свързват с благотворителните дейности и инициативи на Българска Йога Асоциация.
Преди две години реших да помогна на приятелка да осъществи мечтата си да мине пътя „Камино“ :). Ееее така помогнах,че май влязохме в статистиката като най-бързите жени минали осъзнато пътя :). От там дойде и страста ми да ходя по 40+ километри на ден.
Гордея се, че успях тази година да финиширам в: 2-ва планински маратона; 4-ри класически маратона  и 4-ри ултри при доста тежки атмосферни условия. Не броя множестовото бягания  5-21 км. на различни терени .

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Всяка събота се забавлявам „на MAX“  с другарчетата от „НЕОБЕЗБИРЕНИТЕ“ , „Asics Frontrunner” и както и всички, които са решили, че да бягаш е по-добре отколкото да спиш  😉

Благодарим ти Наде за това интервю, продължавай на МАХ и все по-необезбирена… 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР