5 камаран на седмицата: Невена Букурещлиeва

0

Професия/ Работа? Работя за една IT компания като Problem Manager. Пиша докумнтация за инфраструктурата  и услугите, които предлагаме.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Невена Букурещлеива, на 32 години, родена съм в София. В свободното си време обичам да пътувам – в България и чужбина. Харесва ми да ходя по планини и да обикалям 100те туристически обекта. Тази година поднових едно старо хоби. Започнах да пея в академичен хор „Света Параскева“ към Национална Худoжествена Академия. Много съм щастлива, че така се стекоха обстоятелствата и можах да се включа в събития на хора.

От кога бягаш? В четвърти курс в университета записах лека атлетика. Това беше през далечната 2008г. и оттогава все намирам повод за бягане.

Какво ти харесва в 5kmrun? В 5kmrun ми харесва настроението събота сутрин, многото положително настроени хора, тематичните събития, организацията. Въпреки, че имам часовник с хронометър, всеки път чакам с нетърпение имейла с резултата, за да следя дали съм постигнала целта си за годината.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Станах по-дисциплинирана и издържлива. Започнах да внимавам повече за техниката на бягане – дали стъпвам на пръсти, дали ръцете се движат свободно, как дишам.

Какво мислиш за доброволчеството? Много ми харесва идеята участниците да помагат на организаторите. Това създава усещането, че всички са много задружни. Случвало ми се е да не мога да съм доброволец, защото местата са се изчерпили много бързо.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? За пръв път видях на бягане в Лондон двама души да бягат в свръзка, имаха една ластична лента в ръка, с която бяха свързани. Интересно ми е, дали това може да се приложи за бягането по двойки или дори за отборното. Ако 4ма души са в свръзка, дали биха постигнали добър резултат? Със сигурност трябва практика и участниците да са с приблизително еднакво време, но пък това си е предизвикателство и може да внесе разнообразие към някое от тематичните отборни бягания.

Личен успех или постижение с което се гордееш? За мен е постижение, че смъкнах времето за 5 км до 25:00 тази година и успях да постигна целта да участвам 50 пъти в събота, а също и че имам отбор от едни прекрасни и надъхани момчета.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Веднъж имаше томбола и един чужденец беше спечелил хляб. Видя ме и ми го връчи като каза: „Изглеждаш здрава, затова ето ти малко хляб!“ 🙂

Благодарим ти Невена за това интервю, изглеждай и бъди здрава.

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)