5 камаран на седмицата: Неда Кленска

0

Професия/ Работа? Маркетолог, управлявам проекти свързани с пазарните проучвания.

Представи се, кажи нещо за себе си? Динамична и енергична личност съм, която обича движението. Освен това съм щастлива съпруга и майка на 2 момчета.

От кога бягаш? Винаги съм бягала след автобуси и други форми на градски транспорт, даже и да не закъснявам 🙂

Спорадично и епизодично ми се е случвало да бягам и в паркове, но организирано и системно започнах да бягам с вас преди точно 2 години.

Какво ти харесва в 5kmrun? Това, че е социално събитие с чудесна атмосфера. Колективист съм по природа и възможността да споделям любимо за мен занимание с други хора и то навън,  е страхотна. Още повече тук срещнах и срещам много нови и напълно различни личности, което определено е много интересно за мен.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Направи го редовно и целенасочено. Нещо повече обаче, направи го семейно занимание, защото бяга и съпругът ми, а в щафетите или детските бягания се включват и децата ми.

Какво мислиш за доброволчеството? Мисля, че повече хора и в повече аспекти е необходимо да се включат в него. Това да дадеш, без да очакваш нещо в замяна, освен личното удовлетворение, че си помогнал, е страхотно и би следвало да е движеща сила за всеки.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Намирам организацията на 5kmrun за отлична, още повече откакто анонсирахте детското бягане като ежеседмично. Единственото нещо, което бих добавила, е кратко бягане за деца 2-3 км в XL бяганията. Така повече деца ще имат възможността да усетят състезателния дух и цели семейства ще прекарват време навън сред природата.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Личен успех за мен е всичко, което съм постигнала до момента в живота си. Повечето пъти е трудно, но не се отказвам и гоня целите си докато не ги постигна.

Конкретно в бягането като лично постижение мога да посоча случилото ми се през лятото на миналата година. Началото на август скъсах две връзки на глезен, а лекарите от Пирогов казаха: „два месеца пълно обездвижване и гипс“. Намерих обаче лекар, противник на пълното обездвижване, който ме подкрепи, предлагайки ми по-кратък срок на лечение. Така само след месец започнах да тичам отново, а след още 15-тина дни вече подобрявах личните си рекорди отпреди травмата.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Забавни моменти винаги има, но най-любимият ми е този с бягащият татко с 3-4 годишното дете на раменете, което повтаряше “по-бързо, по-бързо” на татко си. Таткото всъщност вече беше изтичал по-голямата част от трасето (повече от 4 км), което съм сигурна, не е никак лесна задача с някой на раменете, но следваше стриктно инструкциите на малчугана  😊

Това беше определено не само забавно, но и невероятно зареждащо и мотивиращо.

Благодарим ти Неда за това интервю, за нас определено беше забавно, зареждащо и мотивиращо:)

5kmrun

 

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)