5 камаран на седмицата: Николай Диканчев

0

Професия/ Работа? Работя като мениджър ключови клиенти за България в белгийската компания, „Судал“ най-голямия производител на монтажна пяна, също така производител на силикони и лепила.

Харесва ми възможността да пътувам в цялата страна да опозная градове в ,които никога не съм бил и непрекъснатите контакти с ралични хора и работа,която върша с удоволствие. Свободното си време прекарвам в практикуването на спорт и с моето семейство.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Николай Диканчев на 39 години имам страхотна дъщеря и любяща жена-поне така си мисля :). Какво да кажа за себе си от малък се занимавам със спорт активно основно с Карате – ДО станах състезател на по късен етап треньор,като това наклони везните към определяне на моето образование и завърших ,,НСА – В.Левски,,. Обичам всички видове спорт и основно свободното ми време преминава в спорт.Последните години отделям време и на моята дъщеря,която искам да запаля със спорт и вече успешно има над 30 бягания в 5 км ран на 5 км и 2 км., като и жена ми се включи вече няколко пъти.

От кога бягаш? Бягам от 11 годишен,но на ниво хоби,като бягането винаги е било част от моята физическа подготовка, като от няколко години тичането ми стана преоритет особено след ,като завърших успешно дуотлон в обиколката на Витоша 100,като последната 1 година започнах да участвам и в 5 км ран, което пък допълнително ме мотивира да участвам и в полумаратон София и в други планински състезания.

Какво ти харесва в 5kmrun? Харесва ми приятелската атмосфера и за мен лично, че има състезателна нотка-засичане на време,класиране по време, Суонто класация и др., което мен лично ме ,,дразни,, да гоня все по добри времена за 5 км.Присъствието на хора, които са запалени по нещо общо между нас, създадох нови контакти,приятелската атмосфера и разбира се физическото натоварване, което ме разтоварва от натрупания през седмицата стрес и психическо натоварване.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Това което промени при мен със сигурност е честотата на тренировки,постоянството и желанието всяка събота да съм в Южният парк на старта,като се мотивирах за допълнителни тренировки през седмицата с тичане. Страшно много се тонизирам след съботното тичане и се чувствам наистина жив и ми дава много положителен старт на уикенда.

Какво мислиш за доброволчеството? Аз съм с две ръце за доброволчеството,но до сега не съм бил и го отчитам,като мой пропуск и страна за подобрение за в бъдеще.Надявам се да има все повече доброволци,които да подкрепят спорта и спомагат за неговото развитие и да подпомагат такива начинания,като 5 км ран.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Аз лично не бих променил нищо,както казват всички когато едно нещо работи добре не трябва да се променя,но въпреки всичко всички трябва да се развиваме така също и 5 км ран трябва да се развива и променя за да е интересен и атрактивен непрекъснато.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Това с което най-много се гордея постигнато в спорта е успешното ми завършване на дуотлона в обиколкота на Витоша 100км, като за мен това беше най-тежкото физическо натоварване през живота  до този момент надявам се да го подобря за в бъдеще. В личен план най-много се гордея, че успявам да съчетая успешна работа, спорт и семейство да вървят успоредно и да не пречат едно на друго.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Нямам някаква смешна случка,участията ми в 5 км ран минават нормално, единственото,което се сещам като добър спомен е едно участие на дъщеря ми през зимните месеци заваля дъжд и чаках на финала,но така и не се появи,а състезанието свърши. Тръгнах да я пресрешна и я срешнах 600-800м преди финала напълно мокра и премръзнала и с леко насълзени очи,но въпреки всичко продължаваше към финала. Хареса ми колко много беше мотивирана да завърши 5 км ран.

Благодарим ти Ники за това интервю, пожелаваме още по-успешно съчетаване на работа, семейство и спорт…:)

5kmrun

 

 

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)