5 камаран на седмицата: Николай Кръстев

0

Професия/ Работа? Строителен инженер съм. Работя като ръководител отдел техническа подръжка на верига заведения за бързо хранене (KFC , Dunkin Donuts , Nordsee).

Представи се, кажи нещо за себе си? Семеен с едно дете (син на 16 г. с около 15 бягания с 5kmrun, но още не е истински фен), обичам  спорта, от ученик обикалям стадиони, кортове и фитнеси, но само като любител. Харесва ми да съм сред природата. Обичам да си върша работата. В живота спазвам правилото „Отнасяй се с другите така както искаш, да се отнасят с теб.“ Недолюбвам простотията, наглостта и мързела. Хората около мен казват, че съм усмихнат човек.

От кога бягаш? От 7 – 8 ми клас. В десети клас завърших 21 км на Софийския маратон. В 11 и 12 клас (1989 , 1990 г.) имам два завършени 42,195км.

Какво ти харесва в 5kmrun? Хората. Организацията. Идеята на едно място да се събират толкова много хора с сходно отношение към спорта. Не на последно Вие организаторите. Пропуснал съм много бягания по различни причини, но никога не съм пропускал заради лошо време. Винаги съм считал, че след като Вие сте там и аз трябва да съм там. Харесва ми и статистиката. Много ми харесва и бягането на Бонсови поляни.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Дисциплинара ме. Вкара състезателен елемент в бягането ми. Макар, че основно се състезавам със себе си. Поставям си малки цели и се опитвам да ги постигна.

Какво мислиш за доброволчеството? Нещо много хубаво.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? По организацията нищо, всичко е перфектно. Иначе, бих направил едно кръгче с всички Вас организаторите.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Имам два завършени маратона, както и миналата година финиширах „Витоша 100“ с велосипед.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания?Винаги спринтирам на финала, веднъж в Западния парк последния километър чувам тежко дишане след мен, ускорявам за финал след мен същото, преди „фунията“ се оглеждам и виждам как малко момиче ме настига, изпревари ме с 2 – 3 крачки. Рядко се изживява такова доволство. Стана ми забавно и наистина драго, да усетя такъв хъс… 🙂

Благодарим ти Николай за това интервю, тази година Витоша 100 без колело 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)