5 камаран на седмицата: Павлин Петров

0

IMG_362075784087494 (1)

Професия/ Работа? Военнослужещ съм. Служа във военното летище в кв. Враждебна, където се проведе авиошоуто през месец октомври 2014.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Павлин Петров. На 40 години съм и съм един от многото „луди” в приключението 5 kmrun! Завършил съм Висшето военно училище в гр. Велико Търново – профил химически войски. От тогава служа в редовете на Българската армия на различни места, но за моя радост все около София. Женен съм с едно дете и едно куче!

От кога бягаш? По принцип бягам на къси дистанции от около три до пет километра от доста отдавна. Никога това не е било толкова редовно, както стана преди около пет години, когато започнах подготовка за кандидатстване във ВА”Г.С. Раковски”. От тогава започнах да бягам доста по често и започнах да гоня и време. Постепенно увеличих и разстоянието и броя бягания през седмицата. От 2012 г. участвам на Софийския маратон, но досега съм бягал само на 18 и 20 км. Надявам се тази есен да пробягам целия маратон от 42 км 195 м.

IMG_11888687774643

Как разбра за 5kmrun.bg? За 5kmrun разбрах съвсем случайно, докато си купувах маратонки за бягане от един известен сайт. Когато отидох да си ги взема от магазина се заприказвах с момичето, което беше там, тя ми каза за 5kmrun и ми даде телефона на Жоро Станоилов. След това казах на един приятел, с който бягаме заедно (Цаньо Арабаджиев), регистрирахме се и от есента на 2013 сме на линия всяка събота.

Какво ти харесва в 5kmrun? Макар и тривиално да звучи може да се каже, че всичко ми харесва. Такава голяма група хора положително настроени към спорта изобщо винаги зарежда. Хубавото е, че има бягащи хора от всякакъв калибър и възраст. Така всеки може да намери своя ниша и партньор с когото да бяга или да гони, за да подобрява времето си. Освен това и снимките преди, по време и на финала на бягането допълнително доставят удоволствие.

1011339_831063763585891_802569167_n[1]

Как 5kmrun промени твоето бягане? При всички положения го промени в положителна посока. Започнах да изпитвам удоволствие от бягането и вече не е само обикаляне и навиване на километри. Започна да става като болест или мания, само че полезна . Подобрих издръжливостта си, запознах се с много нови хора. Спокойно мога да кажа, че с някои от тях сме вече повече от добри познати.

Какво мислиш за доброволчеството? Благодарен съм на всички доброволци, коитосе включват. Мен обаче е почти невъзможно да ме видите там. Не бих издържал да гледам отстрани, докато другите бягат.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Не се сещам за нещо конкретно. Много ми харесва трасето в Западен парк и ще съм доволен ако по-често бягаме там особено през лятото.

IMG_195433783890045

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Самото участие е забавно, хората са усмихнати, поздравяват се. Някава конкретна смешна случка досега не съм имал, но съм сигурен, че предстои такава.

Павлине благодарим за това интервю, на Запад не всичко е спокойно, а в Западен парк още повече…:) Миналата година ни откраднаха 5-6 табелки, но все ще измислим нещо:)

5kmrun

IMG_9216516844915

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)