5 камаран на седмицата: Петър Вълчанов

0

Професия/ Работа? От две години работя в офиса (търговски отдел) на Технополис, водеща фирма за потребителска техника в България.

1-copy

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Петър Вълчанов, на 25 години, роден съм и живея в град София. Завършил съм бакалавър Информационни науки и библиотекознание в Софийски университет. Там в момента уча и магистратурата си – Управление на електронно съдържание.

Обичам и други спортове освен бягането – фитнес, колоездене, плуване, изобщо движението е неразделна част от моя живот.

2

От кога бягаш? Преди години съм тренирал спортове свързани с бягане (футбол и т.н.), но с бягането, като самостоятелно хоби се занимавам от Март месец миналата година. Тогава дадох идеята на Ицо  (всички от 5 км знаят Ицо) да вземем участие в едно от съботните бягания и така започна всичко. Сега винаги, когато имам възможност посещавам инициативите на 5 kmrun.

От както бягам имам по-добра физическа кондиция. След всяка тренировка дори по-тежките се зареждам с позитивна емоция и се освобождавам от натрупаното през деня напрежение. От  спортовете, които съм опитвал, бягането е единствения, с който наистина мога да релаксирам  и да “изгоря“ негативната енергия.

6

Какво ти харесва в 5kmrun? Харесва ми, че бягането се провежда всяка събота без изключение и не се влияе от метеорологични условия и сезони. Така всеки участник може да тества себе си в различни климатични условия – дъжд, сняг, студ или жега. Харесва ми че има състезателен характер и въпреки това е напълно любителско. Но най-много ми харесва това, че участват хора от всички възрасти и с различно ниво на подготовка, с една цел да се забавляват на максимум!

5

Как 5kmrun промени твоето бягане? Започнах да бягам редовно и взех участие в много интересни състезания. Благодарение на старта, който ми даде 5kmrun успях да постигна голямата си цел през годината да завърша успешно обиколката на Витоша. Покрай съботните бягания се запалих и по месечните XL бягания, които никога не пропускам.

Какво мислиш за доброволчеството? В основата на всяко успешно състезание са доброволците. Не съм бил доброволец, но съм слагал потника  “последен“ два пъти. Ще ми бъде интересно да участвам и като доброволец на някое състезание, за да видя какво е от другата страна.

4

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Идеята на това бягане и организацията са прекрасни и нямат нужда от промени.  Доказателство за това е, че се провежда четвърта поредна година без прекъсване. Все пак ако трябва да променя нещо, бих включил повече бягания на обратно.

Какво представлява Успехът за теб? Най-големият успех за всеки е здравето, както личното така и на близките му. Успех е да си удовлетворен от това кой си и какво правиш, да си здраво стъпил на земята и да вярваш в собствените си сили и възможности.

3

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Първото нещо, за което се сещам е как на едно от  последните бягания един от участниците свали маратонките си и се гмурна в езерото с патиците между третия и четвъртия километър. Мисля, че беше един от най-сериозните представители на 5 km – Димитрий Акчарлиев.

Пепи благодарим за това  интервю, бъди здрав и продъжавай да вярваш в собствените си сили и възможности… 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)