5 камаран на седмицата: Петър Стоянов

0

Професия/ Работа? Инженер от УАСГ – геодезия и от ТУ – телекомуникации, занимавам се с планиране на опорни мрежи във Виваком. Работата ми е много динамична и разнообразна и затова 5kmrun ме разнообразява и зарежда.

Представи се, кажи нещо за себе си? Петър Стоянов – Президента, почти на 42 години.

Женен, с двама сина; прилично дебел, в разцвета на силите си 🙂

Като ученик тренирах лека атлетика, след това се прехвърлих за 6-7 години към карате шотокан. Сега досегът ми със спорта са съботните бягания, карането на колело и ежедневните разходки от по 10 хиляди крачки, с които гледам да компенсирам седенето пред четири монитора по 10 часа на ден.

През февруари 2016 случайно разбрахме, че в парка до нас се организира тичане всяка събота. Отидохме с децата да видим какво е това, и … неочаквано си взех фланелката за 50 тичания.

Големият ми син редовно е в десетката на 5kmrun, а малкият – на NN Kids Run. Все още се опитваме да убедим майка им да дойде да тича с нас 🙂

От кога бягаш? Още от детската градина – баща ми все закъсняваше за някъде и ме водеше/влачеше на бегом, а аз пикирах ниско над тротоара… След това в на „Герена“, 49-то ЕСПУ и ЕСТУ-ЕС, но бях спрял в последните 15-ина години и за съжаление – резултатите са видими.

Какво ти харесва в 5kmrun? Заразителното добро настроение преди старта,  закачките и коментарите след финала, неочакваното чуване на френска/немска/английска реч по трасето :), усещането за „зен“ – чуваш само собственото си дишане, краката се носят сами по пътеката. Бягането с над  100 човека при температура  -18 градуса.

Как 5kmrun промени твоето бягане? След като толкова години се канех „от утре“ да се върна към бягането, неочаквано лесно започнах да ставам рано всяка събота. След като първите няколко месеца спирах по няколко пъти по трасето, вече бягам, без да спирам. Бях забравил какво простичко удоволствие е да тичаш и да се радваш на живота.

Какво мислиш за доброволчеството? Много е важно да се научим да даваме с усмивка, а не само да искаме.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Почти нищо :), защото и така си е идеално. Все пак – през зимата и през лятото бих обърнал трасето на обратно – в снега в парка е по-лесно да се тръгва по широките изчистени алеи наляво, докато се разтегли колоната; когато е горещо, е по-приятно последните два километра да са на сянка.

Какво представлява Успехът за теб? Чувството на хармония и удовлетвореност, усмивките на близките ми хора.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Първият път, когато видяхме бай Димитрий да излиза от езерото по маратонки и шорти;

Как един французин от Air France ме загледа в близост до парка и ме попита на българо-френски: „пет километр?“ , след което си говорехме на английско-френско-български 🙂 на път към старта.

В допълнение – още един път искам да благодаря на 5kmrun организация за невероятното удоволствие и радост, които изпитват стотици хора всяка събота. На старта се събираме от 5 до 85 годишни, слаби и дебели, мъже, жени и деца, и всички си тръгват мъничко по-добри хора.

И ние благодарим Пепи за това интервю, очакваме да присъединим и дамата на вашето семейство… 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)