5 камаран на седмицата: Петя Недялкова

0

Професия/ Работа? Програмист, разработвам програмни продукти за МВР.

Представи се, кажи нещо за себе си? На 58 години съм, имам съпруг и две деца. Обичам пътешествията и по диви, и по цивилизовани места. Участвам и на състезания по ориентиране (махленски, национални и международни).

От кога бягаш? Преди всичко съм ориентировачка. Този спорт ме запали от шести клас, когато бягах най-бавно от всички. Започнах да побеждавам с акъл, но разбрах, че ориентировачът трябва да може да бяга. Така че бягам от петнадесетгодишна.

Какво ти харесва в 5kmrun? Харесва ми, че винаги започва по едно и също време на установените места, и следобед резултатите могат да се видят на страницата.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Със своята страница с добре поддържан архив аз мога да видя промените в своето състояние. Освен това се смесвам с другите участници и осъзнавам, че не съм единствената луда в парка, зареждам с положителната им енергия.

Какво мислиш за доброволчеството? ТТова е намек, че досега не съм била доброволец в 5кмrun. Уважавам доброволчеството. Повечето добри и новаторски неща са дело на доброволци. В моята ежедневна работа давам много доброволен труд. 🙂

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Абсолютно нищо! Всичко е перфектно! Добре поддържана машина!

Личен успех или постижение с което се гордееш? За мен най-важното е, че през последните 20-30 години, без да пренебрегвам служебните и домашните си задължения, успявам да поддържам режим на всекидневно физическо натоварване, което, въпреки че е далече под елитните постижения, ме поддържа в добро здраве и кондиция, като неутрализира до известна степен статичното ми положение зад бюро през по-голямата част от деня.

Защо имаш толкова малко участия на 5km run, след като си регистрирана от 2014 година? Ако имам състезание по ориентиране, някаква отдавна планирана екскурзия или тренировка на клуба по ориентиране „Валди”, където членувам, отивам там. Във „Валди” имаме чудесни треньори и добър колектив от състезатели от всякакви възрасти. Удоволствие е да участваш в проявите на клуба. Ако нямах тези занимания, бих участвала във всяко 5kmrin!

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Смешното е, че няма смешна случка, защото, както казах, всичко е добре организирано и подредено, така че няма как да стане някакво недоразумение, което да прерастне в смешна случка.

Благодарим ти Петя за това интервю, респект за твоите постижения и спортната ти активност в момента:)

5kmrun

 

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)