5 камаран на седмицата: Пламен Давидов (от архива на 5kmrun)

0
Име: Пламен Давидов от София
Възраст: 51 г.
Професия/ работа: Учител по физкултура и спорт (футбол, алпинизъм).
Брой участия: 26
Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Пламен Давидов. Тук съм от 1963 г. насам, не сам! Образование съм получил в 36-то основно училище, Национална гимназия за древни езици и култури, Национална Спортна Академия. Продължавам да се уча…с благодарност към моите родители и всички предишни и сегашни учители! 🙂

От кога бягаш? От седемнайсет годишен,във връзка с любовта ми към футбола, а впоследствие и към дългите дисциплини и маратони,и не на последно място-поради наличието на планината Витоша.

Как разбра за 5kmrun.bg? От случайно (за мен!) бягащи в Южния парк,където и аз самият тренирам,когато намеря свободно време, а също и от Нина Димова чрез Facebook.

Какво ти харесва в 5kmrun? Аналитично-информационното представяне на резултатите на всеки участник, независимо дали е първи или последен, което за мен означава много важно нещо – уважение и респект към усилията на всяка отделна личност. Харесва ми ритмичността на проявата – провежда се всяка седмица.Има го и тук и там – т.е. в София, в Бургас,във Варна, в Пловдив. Независимо от спортно – състезателния характер на бягането за едни и чисто любителския за други, независимо и от атмосферните условия, съм свидетел на уважение, спортсменство и нестихващ ентусиазъм сред участниците и организаторите, което означава и друго важно нещо-приятелство! Има тематичност на определени бягания,което значи, че не мислим единствено и само за движението на краката и ръцете. Не на последно място – сериозните рано или късно получават фланелка с номер 50. Масовостта на 5kmrun ВСЯКА СЕДМИЦА и разнородността на участниците по отношение на възможности,възраст, пол, убеждения,религия и т.н., са поредното доказателство за обединяващата и мотивираща роля на спорта в обществото.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Скоростно! Първо – скоростно трябва да се придвижа до старта в събота сутрин, после колкото се може по-скоростно да пробягам разстоянието от 5 км. Накратко – подобри се или поне не намаля скоростната издръжливост.

Какво мислиш за доброволчеството? Адмирации! Без доброволците нищо няма да е същото.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Не бих променил нещо. Усилията по организирането и провеждането на бягането всяка седмица са похвални. Единствено бих отправил апел към участниците за добро разгряване минимум 15 минути, включващо общораздвижващи и бегови упражнения, както и леко бегово разпускане след финиширане.

Миналата седмица ти участва в „София Ръннинг Уикенд“, където съботата бягахме с Кауза в Южния Парк:) Каква беше твоята кауза? Написаното от мен беше: За всеки! случай

Неделята също се включи в „Обиколката на Голф Св. София“ на XLkmrun, какви са ти впечатленията от това бягане? Състезателният ефект се подсили от дъжда и калта във втора обиколка, а някои имаха и късмет. Близостта до един нов и ненаучен (засега) спорт, е все по-впечатляваща….

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Когато бързам в събота сутрин, обикновено не се смея, но пък си струва човек да погледа отстрани как бързам ….и да се посмее. Ако опасно е синоним на забавно, то най-забавното е, че изобщо се появих в мъгла, студ и хлъзгаво на четвърти януари, и участвах.

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)