5 камаран на седмицата: Радост Стаматова

0

Професия/ Работа? Юрист. Работя в адвокатска кантора.

Представи се, кажи нещо за себе си? Аз съм си радост – дали с главна буква или с малка… все РАДОСТ. Мисля, че достатъчно добре ме описва и за да не е съвсем скромно (защото това чувство ми е малко непознато) бих добавила – позитивно настроена към всичко и всеки, ръсеща веселба и много силно смееща се. Явно така съм родена: винаги щастлива, обичлива и готова за забавления, търсеща щастието, усмивките, доброто у хората.

От кога бягаш? Бягам от малка. Спринтьор съм. Винаги закъснявам за някъде 🙂 🙂 🙂

Преди 5kmrun съм бягала само на състезания, на кратки разстояния, организирани от училище (а между училищните и бяганията с 5kmrun мина доста време). Най-дългото ми бягане беше 800 м.

Първото ми бягане беше на т.нар. „Бягане по двойки” през лятото на 2014 г. Бяхме на плаж и близък приятел спомена, че участва в някакво бягане в събота сутрин. Сподели, че следващата седмица има бягане, но за да му се отчете нещо трябва да бяга с още някой (а той бяга доста бързо). Бях попаднала на статия за затлъстяването на нацията… Някак струпването на хем непознати хора, хем правещи нещо заедно автоматично ме привлече. Исках да ги видя. Разпитвах го дали си е намерил някой цяла седмица. В събота, преди да отидем на плаж отидох да видя. Предвидливо си взех маратонки, за много краен случай и въпреки голямото разстояние. Имаше много хора – доброволци и организатори, които постоянно минаваха и искаха да ни направят двойка. Аз много се дърпах, но най-накрая ни сложиха по един номер и така, само заради него и заради това, че през цялото време не ме изостави (въпреки, че се влачех) избягах разстоянието. След това си направих регистрация и започнах да идвам редовно, постепенно започнах да избягвам разстоянието, без да спирам. 🙂

Какво ти харесва в 5kmrun? Харесва ми самата идея за обединяване на всички бързо бягащи или бавно бягащи или просто бягащи… Всички сме чували, че спорта е здравословен, възпитава, калява, поддържа фигурата. Освен това, помага на организма да се освободи от напрежението и отрицателните емоции.

Пък и да видя свежите, току-що станали, наспани и не толкова наспани физиономии на хората дошли да бягат, да споделят едно иначе обикновено бягане, да се позабавляват в събота сутрин е безценно 🙂

Не бягам бързо. Но пък съм част от едно хубаво бягане. Освен това, след бягането се събираме да пием кафе.

Как 5kmrun промени твоето бягане? 5kmrun създаде моето бягане, а хората там го правят интересно, весело и ме карат да се чувствам добре.

Какво мислиш за доброволчеството? Не съм запозната с това. При нас всички помагат за всичко 🙂

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Абсолютно нищо. Нашият организатор (Васко) се справя повече от отлично. Винаги дава по нещичко от себе си и прави бягането интересно и доста по-приятно от просто „свободно, но организирано бягане”.

Какво представлява Успехът за теб? Успехът за мен е постигане на дадена цел. Това ми носи удовлетворение, зарежда ме с позитивни емоции, кара ме да се гордея със себе си, да се чувствам добре.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Те са толкова много. Сещам се за първото нощно бягане (ако не се лъжа октомври 2015). Нещо не разбрах правилно, замотах се и в последния момент ходих да си търся челник. С триста зора си купих в деня на бягането. Вечерта отивам, връчват ми светлоотразителни етикети, които да раздавам на всеки участник. Раздавам аз етикети или ги лепя с думите: „Отпред или отзад? Къде да ти го сложа?”. След като го казах няколко пъти, усетих как звучи, но вече беше късно… последва мощен смях, всички наоколо вече се смееха. 🙂 Раздадох етикетите и идва време за новия челник. Слагам го на главата, правя две-три крачка и оппа…. светлината ми пада в краката. Катастрофа! Ами сега? Няма какво да се прави. Всеки може с челник. Важното е да можеш и без. 🙂 Бягането приключва. Организатори, доброволци, бегачи се чекират, някои хапват по нещо и в суматохата се чува мъжки глас: „Айде бе, в кръчмата вече ни чакат”.

Благодарим ти Радост за това това интервю, бъди все така позитивна и лъчезарна… 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)