5 камаран на седмицата: Садко Писин

0

Професия/ Работа? Лекар.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Садко Писин и съм на 48 години. Роден съм в гр. Кнежа, но от 4 години съм в София. Имам 2 деца, а моята спътничка в живота е Кремена Кънчева, която е редовен участник в 5kmrun и основен „виновник“ да сме част от тази прекрасна идея. По професия съм лекар и се занимавам с кардиология.

От кога бягаш? Бягам още от ученическите си години, но съм почитател на спринтовите дисциплини. Първоначално ми беше безкрайно тежко и скучно да бягам дълги дистанции, но преди близо 3 години Кремена откри тези бягания в Южен парк, направи регистрации и ние се озовахме сред това прекрасно семейство на 5kmrun. Първото ни бягане разбира се беше трагично, съпътствано от няколко спирания и ходене пеша, но за нея имаше обяснение  тъй като бе родила преди едва 3 месеца. За мен нямаше. Постепенно са запалих, много ми хареса атмосферата, сдобих се с много нови приятелства, сформирахме отбор, започнах да чета за тънкостите на дългите бягания, тренировки, хранене, възстановяване. Чудесно е да се чувстваш част от една такава общност на хора обичащи спорта и отделящи от свободно си време в почивните, а понякога и в делничните дни, за да се наслаждават на усилията и да се доказват. А най-важното според мен е да можеш да се докажеш пред себе си, което те прави по-силен и уверен.

Какво ти харесва в 5kmrun? Преди всичко искам да благодаря за прекрасната инициатива  и организация! Сега още от началото на месеца започваш да правиш планове за съботите и си там независимо от метеорологичните условия. Опознах много красиви местности покрай XL трейловете и щафетите.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Определено станах по-издръжлив и равномерен в бяганията.

Какво мислиш за доброволчеството? В глобален аспект е нещо прекрасно и чисто, с което светът би станал по-добър  и привлекателен. Що се касае за бяганията, то аз имах възможността веднъж да доброволствам. Чувството да се чувстваш полезен е страхотно, а освен това е доста отговорно.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Бих помислил за родителите с малки деца, които идват да бягат и как бих могъл да им помогна, като организирам грижата за мъниците, докато бягат. Това би довело още повече хора в съботните сутрини. Освен това бих искал да има повече щафетни състезания. За мен те са заредени с повече емоции заради отборния дух, защото в индивидуален план винаги ще има някой по-бърз от теб.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Първо успях да запаля още трима нови приятели за сутрешните бягания. Освен това  аз, любителят на спринтовите дисциплини, тази година имам два полумаратона, което преди да се включа към 5kmrun беше абсолютно немислимо. Както се казва: тази година полумаратон, а догодина – цял.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Месец декември се бяхме записали за бягането в Северен парк, но поради проблем с GPS се озовахме на противоположния край от старта. Притеснени започнахме да обикаляме и да бягаме към началото на трасето,  а срещу нас вече тичаха от дългата дистанция и учудено ни гледаха. Разбира се не успяхме да се включим в бягането, за което още съжалявам, но пък беше забавно.

Благодарим ти Садко за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)