Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/info5kmr/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2695

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/info5kmr/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2699

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/info5kmr/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3581
5 камаран на седмицата: Септемврина Костова - info.5kmrun.bg

5 камаран на седмицата: Септемврина Костова

0

Име: Септемврина Костова

Възраст: 63

Професия/ работа: Професор по „Икономика на търговията”, Преподавател  в УНСС

Брой бягания: 38

Представи се, кажи нещо за себе си? Следващия месец ще навърша 64 години. Омъжена съм, имам двама сина, съответно на 43 и 33 години. Първият завърши НСА, а вторият – Принстън. И двамата са отлични плувци. Съпругът ми е преподавател в МГУ. Също е спортист – волейболист и лекоатлет. Въобще нашето семейство обича спорта. Когато децата ни бяха малки, бяхме активни участници и призьори в състезанието „Мама, татко и аз”.

От кога бягаш? От 1988 г. Започнах късно на 38 години да бягам дълги дистанции. Преди това бях състезател по баскетбол. Досега имам 22 пробягани маратони и 5 участия на 100 км, в т.ч. 4  обиколки на Витоша и една на Одеса.Бях член на единствения клуб по Супермаратон в България. Най-интересните маратони, в които съм бягала, са Ню Йорк, Берлин, Виена. От 1992 участвам в Балканиади по лека атлетика за ветерани на дълги дистанции 5, 10 и 21 км. Имам общо 30 златни медала и 10 балкански рекорди. Мечтая за медал от Европейско или Световно по лека атлетика за ветерани. Имам по две участия на тези големи спортни форуми в Гърция, Германия, Италия и САЩ. Стигала съм до четвърто място на европейско, но никога не съм била на почетната стълбичка. Явно ми трябват още тренировки и разчитам и на тези ежеседмични контролни пробягвания в Южния парк.

Как разбра за 5kmrun.bg? От Бойка Арсова, приятелка и съотборничка. Тя има повече пробягани маратони.

Какво ти харесва в 5kmrun? Най-после в България има едно безплатно системно бягане, привличащо все повече привърженици. И най-хубавото е, че са от всякакви възрасти и професии!

Как 5kmrun промени твоето бягане? Стана ми като барометър, чрез който по-добре проследявам в края на седмицата формата, в която се намирам. Предизвикателство е и да бягаш за по-добро постижение.

Какво мислиш за доброволчеството? Прекрасно поведение на всички доброволци. Сещам се за Методи, който през студените месеци ни предлагаше чай. Но засега не мога да надмогна себе си и да пропусна състезанието, за да стана доброволец

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Организацията е отлична. Засега няма нужда да се променя. Има участници, които точно това харесват – възможността чрез повтарящо се бягане на едно и също трасе да следят своя прогрес.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? За съжаление вземам бяганията много на сериозно и нямам време да си вдигна погледа от трасето, за да се забавлявам. Така може би пропускам важни емоционални моменти от бягането.

И накрая, никога не е късно да се започне да се бяга! За бягането няма възраст! Има повече и по-малко трениращи и нетрениращи. От обема на тренировките зависят и постиженията.


Благодарим ти Септемврина за това интервю 🙂

5kmrun.bg

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)