5 камаран на седмицата: Силян Тополски

0

Професия/ Работа? Електроинженер съм. Работя като експерт в Кабинета на Енергиен омбудсман на ЧЕЗ в България.

Представи се, кажи нещо за себе си? Щастливо семеен с прекрасна съпруга и двама пораснали синове, които вече са студенти. Като студент няколко години участвах в пантомимичен състав към Студентски дом София. Завърших курсове за съдия по футбол. Няколко години бях главен съдия и асистент съдия в съществуващите тогава районни, градски и републикански футболни групи, като една година бях асистент съдия в тогавашната „Б“ РФГ, сега Втора лига.

От кога бягаш? Когато бях съдия по футбол всеки месец трябваше да се покрива тестът на Купър за да се получават назначения в някоя от футболните групи. След това бягах за здраве периодично в парка „Заимов“, близо до който живея. От май 2015 г. редовно с  5kmrun. Към днешна дата имам 76 бягания.

Какво ти харесва в 5kmrun? Добрата организация и атмосферата: дава възможност да се събираме съмишленици-позитивни и усмихнати хора. Традицията преди всяко бягане да приветстваме дошлите за първи път участници, инициативата „Аплодирай следващия“, както и тематичните бягания с които проявяваме съпричастност към различни каузи.

Как 5kmrun промени твоето бягане? През 2015 г. участвах само в бяганията на 5kmrun, през 2016 г. записах 7 участия в късите дистанции на XLkmrun, а тази година на 22.01. започнах участието си в средните дистанции.

Благодарение на 5kmrun два пъти успешно пробягах дистанцията полумаратон на Софийския маратон и миналата година  успешно завърших 100 км Обиколката на Витоша, заедно с други 5 камаранци. На 06 януари 2017 г. Виктория Неделчева също разказа за това и прикачи чудесна снимка на нея с мен и Бойка Арсова, любезно направена от Елица Гергинова.

Какво мислиш за доброволчеството? Голяма благодарност на всички доброволци.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Когато отборът побеждава не се правят промени.

В зависимост от бюджета би било добре:

  • всеки участник да има стартов номер с електронен чип за измерване на времето (евентуално на 2, 3 и 5 км да има междинни станции);
  • на старта да има палатка за да може жените да се преобличат. В това отношение мъжете сме с предимство.

Какво представлява Успехът за теб? Според мен всяко едно постижение, всяко едно удовлетворение на всяка една разумна потребност/ нужда/ цел/ задача… е успех. Успех е да намериш хармонията вътре в себе си и да си щастлив.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Много ми е приятно когато по време на бяганията си взаимно си ръкомахаме с малки деца, изведени на разходка в Южния парк. Дано като пораснат да станат участници в тази прекрасна инициатива.

Нещо интересно за финал или как научих за инициативата 5kmrun: Първо брат ми даде да прегледам брой на „National geographic“. В него имаше реклама на тематичен брой на „Men’s health“ под името „Наръчник на бегача“, който ме заинтригува и чрез него се запознах с инициативата 5kmrun 🙂

Силяне, благодарим за това интервю, бъди здрав, а до година вече и на XL дистанциите…

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)