5 камаран на седмицата: Симеон Глабаданидис

0

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Симеон Глабаданидис, на 25 години от град Кърджали, но в момента живея в София. Завършил съм бакалаварската си степен в Технически Университет София, специалност „Компютърни Системи и Технологии“. Като цяло съм доста спортно настроена личност и когато не съм на работа пред компютъра, обичам да спортувам.

От кога бягаш? Аз съм от спортно семейство, така че бягам от малък. Баща ми е футболист, а майка ми е играла баскетбол. Покрай тях съм прекарал доста време по стадиони и спортни зали. Те ме запалиха по спорта – тренирал съм баскетбол около 10 години. Паралелно с него съм играл футбол и водна топка за по-кратки периоди. Сега по-рядно практикувам тези спортове, а по-често се задържам във фитнес залите или парковете, за да побягам.

Какво ти харесва в 5kmrun?Харесва ми позитивният дух и емоция, удоволствието от общуването с различни хора, които полагат грижи за своето тяло, здраве и начин на живот. На 5kmrun срещнах много нови приятели, с някои от които вече не се виждаме само съботите, а доста по-често. Членуваме в еднакви бегачески общности и групи. От 5kmrun разбрах за групата на Adidas Runners, от която съм вече част почти една година. Чувствам се удовлетворен и винаги чакам с нетърпение уикенда, който започва по прекрасен начин с едни усмихнати и позитивни хора.

Как 5kmrun промени твоето бягане?Основната промяна е, че събота сутрин вече ми е запазена за 5kmrun. От преди повече от година се запалих по това бягане и го посещавам редовно. Провокира ме да започна да си засичам време на бяганията, тъй като за пръв път тук видях постижението си. След това се мотивирах да подобрявам постигнатото от предната седмица и това ми дава все по-голям стимул да не пропускам бягане.

Какво мислиш за доброволчеството?Признателен съм на всички хора, които са доброволци, аз самият съм бил част от тях. Няколко пъти съм участвал като такъв. Помня, че имах контузия на крака и толкова много исках да присъствам на 5kmrun, че няколко поредни съботи бях добровелец.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Организацията според мен е перфектна и няма какво особено да се подобри. Мисля, че би било интересно ако понякога се канят по-известни личности (нямам предвид само спортисти). Това би накарало повече хора и в частност повече млади хора да посещават съботните ни бягания.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Като се вземе под внимание, че до преди първото ми бягане на 5kmrun не си бях засичал времето, моят личен успех е, че успях да прогбягам 5 километра за под 19 минути.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Може би не е най-забавната, но със сигурност си спомням с усмивка за нея. Беше пролетта на 2018-та година, аз вече имах едно бягане на 5kmrun. Цяла седмица чаках да дойде събота, за да мога отново да тичам в Южния парк, но когато се събудих сутринта, валеше силен дъжд, а аз не бях сигурен дали в такъв случай ще има бягане. За да проверя, отворих Facebook страницата на 5kmrun и се обадих на посочения там телефон. Когато попитах дали ще има бягане днес, отсреща получих следния отговор: „Какви са тези въпроси бе момче?!?!?! Ние не сме пропускали бягане от 5 години. Ние бягаме в дъжд, сняг, лед. Айде бързо тръгвай към Ююжния парк, че ще закъснееш“. Е, побързах да отида и това определено беше едно от най-мокрите ми бягания.

Благодарим ти Мони за това интервю, успех.

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)