5 камаран на седмицата: Стоян Милев

0

Професия/работа? Работя на Летище София в дирекция „Сигурност“

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Стоян Милев на 32 години, семеен (лудо влюбен) с двама сина и съм от град София.  Спортувам от малък, и като повечето деца съм тренирал футбол, баскетбол, волейбол и карате. Нищо не задържаше вниманието ми и нямах постоянство. До един ден. Бях четвърти клас и до училището ми имаше фитнес зала, една от най старите в града. В  междучасието с един съученик се престрашихме да влезем. Това тотално промени и определи един голям следващ етап от живота ми който ме отведе до състезателната сцена по културизъм за младежи. Започнах работа като фитнес инструктор и в последствие управител на фитнес зала. В последните години тренирах усилено бокс. Днес работата ми е свързана със сигурността на летището и спортът е само хоби което ме поддържа във форма. Така имам достатъчно време за най важният етап от живота ми а именно да бъда съпруг на прекрасна и любяща жена и баща на две невероятни момчета.

12977089_1366245263401069_7264468960580853804_o-1

От кога бягаш? Покрай фитнесът бягането не ми беше страст. Тогава наблягах на велоергометъра и ходене на пътека. Около 2010та година, когато се запалих по бокса вече нямаше измъкване и кросовете бяха задължителни за добрата издържливост на ринга. Съчетавайки тренировките по фитнес и бокс задължително бягах два пъти седмично на стадион „Раковски“. Беше ми нужно време да се адаптирам към този тип тренировки и да оставя постепенно в по заден план тежките изтощителни занимания в залите. Но не съжалявам и днес мога да се похваля, че ако не ми достига време за друг спорт то съботното бягане с 5KMRUN е напълно достатъчно за да се заредя с необходимия тонус и да се чувствам отлично.

12771520_1314336288591967_3901446866654905201_o

Какво ти харесва в 5kmrun? Всичко! Страхотната организация, професионалното отношение на организаторите, както към самото събитие така и към всеки отделен участник. Различните инициативи и топлите напитки през зимните месеци. Самата идея да има класиране, статистики и разбира се Клубът на Почетния легионер са нещата, които са знакови за 5kmrun! Това, че виждам участници от всякакви възрасти и всички са положителни и усмихнати прави всяко съботно бягане невероятно. Много е приятно, когато преди старта организатора зададе въпроса има ли участници за първи път, да видиш как всеки път се подават високо ръце над голямата група от хора. Това винаги за един миг ми напомня за моето начало.

13988274_1490167257675535_5606196761461221995_o

Как 5kmrun промени твоето бягане? Тук е мястото да споделя малко интересни факти около моето приключение с 5kmrun. Първо научих за инициативата от социалните мрежи и бях един от първите регистрирали се участници в сайта. Като се запознах с регламента бях изключително мотивиран и амбициран не само да участвам но и да се представя на максимума на възможностите си въпреки, че с бягане се занимавам от скоро и преди толкова дълга дистанция не съм бягал. В деня на първото организирано бягане от 5kmrun, дадох всичко от себе си и завърших втори след Димитър Генов, име което в последствие се утвърди като един от първенците в класацията. След това една седмица изпитвах проблеми с дишането но бях щастлив от постижението си. И така след като записах участие на първото историческо за инициативата бягане последва период на затишие от около две години и се завърнах на бягане номер 99. Този път целта пред мен беше не най-добро време и класиране, а чрез постоянство и упоритост да постигна заветните 50 участия и да заслужа фланелката, която беше един от първоначалните стимули. От тогава насам имам ли свободна събота съм на стартовата линия.

sled parvia final

Какво мислиш за доброволчеството? Адмирации и уважение към тези хора. Някой ден ще се включа и аз.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Организацията е повече от перфектна и пожелавам така да продължава. Това, което бих променил е по отношение на снимките след всяко бягане. В повечето случаи се публикуват със закъснение.

Какво представлява Успехът за теб? През различните етапи от живота ми успехът е имал различни форми и значения. От доста време насам за мен успехът има само един смисъл над всичко и това семейството ми. На първо място съм съпруг и баща, а спортът е само инструмент който ми служи за да бъда пълноценен и способен в това отношение. Ако преди тренировките са били основния балансьор в живота ми, то днес те са финната настройка.

11403250_1159655500726714_4760233532952259675_n

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Имах забавна случка по време на устрема ми към целта „50 бягания“. Всяка възможна за мен събота беше от голямо значение. Бяхме със семейството ми на почивка през лятото в Бургас и задължително отидох да участвам. След финала се регистрирах, както е по традиция и се прибрах доволен. Няколко часа по късно установих, че съм излязъл като „анонимен“ в класацията, а това разбира се нямаше да ми се зачете като участие. Причината за това се оказа наистина забавна. Поради факта че номерът на баркода ми е 31, а в Бургас няма участници с номера с по малко от четири цифри, организатора е помислил че е станала грешка и такъв човек няма. След бързата и професионална намеса на отговорните лица в крайна сметка всичко беше наред и резултатът ми беше отчетен.

Благодаря на съпругата ми която е безрезервно до мен и която е моят основен стимул във всяко мое начинание!

IMG_0808

Пожелавам на всеки, който е чул или разбрал нещо за тази невероятна инициатива, каквато е 5kmrun да не мисли дълго а да се регистрира в сайта и да се появи веднага за първия си старт! Успех!

Стояне благодарим за това интервю, стига държа безрезервно до теб съпругата и децата, точно за тях е време, да се появят за първия си старт… 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)