5 камаран на седмицата: Таня Димитрова

0

Професия/ Работа?  Учител 3 в 1. По професия съм учител в детска градина, начален учител и учител по физическо възпитание и спорт. В момента работя в детска градина, защото душата ми е по детски невинна и щура, винаги готова за експерименти и приключения.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Таня, на 37 години. Обичам да предизвиквам себе си, да съм различна, да не се вписвам в рамки и да преследвам целите си докрай. Вярвам, че няма труд, който да не се възнаграждава рано или късно. Искам да се науча да почивам  и релаксирам, защото съм човек, който живее на пълни обороти. А когато не релаксираш, животът ти дава принудителна почивка.

От кога бягаш? Бягам, защото  чрез бягането се чувствам различна, заредена с енергия и целеустремена. Спортът ми дава възможност да си поставям високи цели и да ги преследвам. Спортът е моята арена за себе надминаване. В живота бягам от пошлото и злобата, от хората, които гледат само външното проявление на нещата, лъскавата опаковка, без да се замислят как е постигната и какво се крие зад нея.

Какво ти харесва в 5kmrun? Радва ме, че има организирано бягане и, че повече хора избират да бягат и спортуват. Когато бях активен състезател, преди около 10 години, състезанията за цяла година  се брояха на пръстите на ръцете ми. Сега понякога има 2-3 състезания в един ден и това води до увеличаване броя на бегачите. 5kmrun  е бягането , в което бягам за удоволствие и да се видя с приятели.

Как 5kmrun промени твоето бягане? 5kmrun допринася за моята подготовка. За средния и дълъг бегач всеки километър е важен. А какво по-хубаво от това да избягаш 5 км с приятели и съмишленици?!

Какво мислиш за доброволчеството? Доброволчеството е неизменна част от маратоните и ултрамаратоните и смятам, че от него дори зависи представянето на бегача. За съжаление не всички доброволци в България са добре подготвени и не знаят какво се очаква от тях. Аз съм била веднъж доброволец и успях да надниква какво е да си от другата страна на „бариерата”. Изключително отговорно, но и приятно задължение.

Ако ти си Главният организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Бих „заровила томахавката“ между двете организирани бягания в Пловдив. Защото бегачът бяга заради самото бягане, а не заради този или онзи организатор. Бих искала бягането да започва с повече усмивки.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Може да звучи нестандартно, но първото нещо, с което се гордея, е моето семейство. Моите съпруг и син са хората, които ме търпят, които ми помагат и подкрепят, които почти винаги са до мен на състезание и без които не мога. Тяхната подкрепа е двигателната сила за моите постижения. Тук е моментът да им кажа едно огромно БЛАГОДАРЯ, моите постижения са и Ваши!

Гордея се, че съм бягала повечето дисциплини от 100 м. до маратон (изключвам препятствените бягания) и резултатите, които съм постигнала на някои дисциплини, са сред 100 най-добри постижения в България за всички времена (400 м – 55.29 в зала, 800 м. – 2.08.60, маратон – 2.59.37).

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Забавно е понякога да бягаш свободно и безцелно и да си поговориш с приятели.

Благодарим ти Танче за това интервю, поздравления за всички успехи с пожелания за много нови… 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)