5 камаран на седмицата: Теодора Ламбева

1

Професия/ Работа? Студент първа година в СУ „Св. Климент Охридски“ с източни езици.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Теодора, родена съм в София и завърших гимназия с китайски език. Няколко пъти съм пътувала до Китай и Тайланд, като още от първия път обикнах Азия. Мечтата ми е съвсем скоро да се преместя и да продължа образованието си в Китай, по възможност в някой по-малък град, може би седем до десет милиона души население.

След около шест години пауза, преди два месеца отново се запалих по скалното катерене и в момента катеря по три-четири часа на ден четири дни в седмицата. Целта ми е през лятото да катеря Лакатнишките скали и ако не е забранено, да пренощувам в заслона Орловото гнездо, който прилича на малка къщичка кацнала на няколко десетки метра над земята върху отвесна скала.

От кога бягаш? За пръв път се опитах да бягам преди шест години, но не ми се получаваше.  В последвалите години бягах само с приятели, защото иначе нямах мотивация и едва един-два пъти на седмица.

Какво ти харесва в 5kmrun? Атмосферата преди всяко бягане е неповторима. 5kmrun е една общност от усмихнати и мотивирани хора с много общи интереси. Харесва ми това, че всички сме като едно цяло, независимо дали се познаваме, ние сме едно сплотено семейство и всеки нов човек бива приет с усмивка.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Преди 5mrun едвам бягах два-три километра, а вече за година и половина на съботните бягания успях да преодолея късата дистанция на Софийския маратон -10.550км и си поставих като цел да пробягам полумартон догодина на Пловдивския маратон. Благодарение на 5kmrun се научих на едно много важно качество – постоянство. В началото на тази година 50 участия ми се струваха като недостижима цел, но ето че я достигнах и то с нов рекорд като подарък.

Какво мислиш за доброволчеството? Доброволчеството е жизнено важно и от личен опит мога да кажа, че е особено забавно. Вече няколко пъти съм била доброволец и още първия път се запознах с толкова много прекрасни хора, че нямаше как да не повторя.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Според мен организацията на бяганията е перфектна и не бих променила нищо.

Какво представлява Успехът за теб? Да си щастлив със себе си и това, което си постигнал, защото в крайна сметка щастието според мен е най-важната част от живота.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Имам няколко смешни истории от 5kmrun, но тази въпреки, че не е най-смешната, все пак ми  е любима.

Една събота през лятото не ми се ходеше сама на бягането и цяла сутрин умолявах сестра ми да дойде с мен, тя е докторант в Англия и тъкмо се беше прибрала в България за лятото, след повече от час я накарах да бяга с мен. По време на бягането учудващо изобщо не се бях изморила, но когато стигнахме до хълмчето точно след третия километър тя ме пита дали искам да ходим нагоре и аз й казах, че все още имам сили и ще бягам. Тя продължи да бяга с мен, но още преди четвъртия километър започна да изостава. В крайна сметка аз завърших с половин минута по-напред от нея и от тази събота досега всеки път когато идва да бяга с мен ми напомня как след толкова умоляване да не бягам сама, самата аз я изоставих, въпреки че през цялото време поглеждах назад, за да знам че още е около мен.

Благодарим ти Теди за това интервю, пожелаваме ти успех в източните езици и диплома от престижен университет в Китай:)

5kmrun 

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

1 коментар

  1. Теди,сигурна съм в твоя успех и вярвам, че всичко, което си планирала ще се осъществи, защото ти си най-милото, красиво, лъчезарно, интелигентно, амбициозно и упорито момиче, което познавам! Освен всичко останало си любезна, възпитана и изключително деликатна…, но много силна духом. Радвам се, че имам възможността да общувам и бягам с теб, защото си невероятно мотивиращ двигател и най-вече, мога да разчитам на теб за подкрепа,когато планираме участие в маратонско бягане. Хе-хе, суперлативите за теб са искрени, защото те опознавам и усещам твоята непосредственост и богата душевност!

НАПИШИ КОМЕНТАР