5 камаран на седмицата: Филип Насър

0

Професия/ Работа? Технически SAP Консултант.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Филип Насър, на 24 години от град София. По образование съм софтуерен инженер, но по стечение на обстоятелствата реших да сменя сферата на работа, за което въобще не съжалявам. Любител съм на планината, спорта и пътуванията. Голяма част от работата ми включва седене пред компютъра, затова използвам всеки удобен момент за физическа активност. Дори и да е почивка, се старая да бъде активна. Освен бягане, тренирам тенис на маса, през зимата карам ски, скоро ще започна и да плувам.

Абе като цяло съм си луда глава, която рядко ме слуша, както и голям инат на моменти. Поставя ли си нещо за цел, не ми дава покой, докато не го изпълня.

От кога бягаш? Дебютирах през 2012та година – тогава завърших първите си състезания, а именно Витоша 100 (с колело) и Витоша Рън (бягане). През следващите години също не съм прекъсвал, но от лятото на 2017та започнах да бягам по-редовно и да ходя по-често по състезания.

  • Витоша 100 2012

  • Витоша рън 2012

Какво ти харесва в 5kmrun? Организацията и сплотеността на участниците. От известно време го чувствам като едно голямо семейство, което много ме зарежда. Атмосферата на всяко бягане е много приятна, което е една от главните причини почти всяка събота да съм на линия.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Научих се на постоянство, да ставам навреме и да бъда активен, без да си търся излишни оправдания. Освен това направих много нови запознанства през последната година и вече имам не малко близки приятели от 5kmrun, както и един страхотен отбор “Ако можеш, настигни ни!”.

Какво мислиш за доброволчеството? Подкрепям с две ръце! Няколко пъти вече бях доброволец на 5kmrun и други състезания и няма по-приятно усещане от това да помагаш на хора като теб. Като запален бегач знам какво е чувството да знаеш, че имаш подкрепа и хората да те мотивират в критични моменти – това може да цялостно да промени състоянието на състезателя. Силно препоръчвам на всеки, който все още не е бил от другата страна като доброволец, да опита поне веднъж – няма да съжалява, наистина си струва!

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Бих добавил стречинг сесия (5-6 минути) след финиширане (ако трябва и на етапи, тъй като има разлика във времето на първите и последните участници). Много е важно да се разтяга ефективно след бягане, за да се избегнат болежки и травми. Според мен ще се получи много добре, така както правите и загрявката 😊.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Трибагреникът, който успях да сглобя тази година. Това са три медала от три ултра маратона (Пирин, Трявна и Персенк), които се сглобяват и сформират една голяма звезда като волтрон. Този “Волтрон” ми беше фикс идеята за 2018та, борих се със зъби и нокти да го събера и накрая успях – чувството на финала на Пирин ултра (последното парче от медала) не може да се опише с думи.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Беше една обикновена зимна събота, когато малко след първия завой, чувам моя приятел Емил Иванов да ме настига и ми вика “Айде, че народната милиция ще те закопчаe!”. Като ме хвана страхът и параноята, тръгвам да бягам с мръсна газ без да се обръщам и му отвръщам: “В някой друг живот!”. Следващите 2-3 км си тичам спокойно, мислейки, че съм се оттървал, но уви, не съм! Около чешмичката отново чувам прословутия Емо да ме настига този път със сирена “Уииииу, уиииииу, уииииу!”. Е това беше моментът, в който разбрах, че наистина няма невъзможни неща – газ до дупка, без да отстъпвам нито секунда на полицията. Беше кърваво надбягване до финала, но накрая успях да финиширам 1-2 секунди преди него. Ако си спомням правилно, си подобрих и тогавашния рекорд. В крайна сметка Емо ми призна, че полицията „има още хляб да яде“, за да успее да залови „лошите“😊!

Благодарим ти Филипе за това интервю, лош или добър – все така недостижим… 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)