5 камаран на седмицата: Юлияна Спасова

0

Професия/ Работа? Консултант придобивки и възнаграждения в международна ИТ компания. Естествено, като повечето хора в аналогична работна среда, ежедневната ми комуникация е странна бръщолевица на куц български, примесен с неграмотен английски.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Юлияна и съм на 30++ (не се чете) години. Спортът винаги е бил неизменна част от живота ми, независимо под каква форма. Практикувам всичко от йога до кросфит, без предрасъдъци и задръжки 😊 Ако трябва да се опиша с 2 думи, това са „спорт“ и „котки“ – не мога, или по-скоро не искам дори да пробвам да живея без тези 2 неща! Мияу!

От кога бягаш? Всичко започна някъде в 10-ти клас под формата на бягане от час – редки (все пак бях отличничка!), но регулярни скоростни отсечки от училишето зад Полиграфическия до Майнунарника в Борисовата. Това занимание естествено прерастна в trail runs около 10 години по-късно.

Какво ти харесва в 5kmrun? Всичко! Харева ми, че ако искам да изляза и да се срещна и да побъбря с приятели – 5kmrun е моето място. Ако пък искам да остана насаме с мислите си и просто да си потичам в приятна и ненатрапчива компания – пак 5kmrun е решението!

Как 5kmrun промени твоето бягане? Благодарение на 5kmrun открих удоволствието от това просто да излезеш да побягаш. Да не говорим, че преди  XLkmrun не подозирах колко страхотни места в и около София.

Какво мислиш за доброволчеството? Искрено се радвам и ми се пълни сърцето когато видя хора да излизат от егоцентричното си самовглъбение за да направят нещо добро за някой друг.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Нищо – всичко е перфектно организирано. Аз никога не бих се справила така добре.

Личен успех или постижение с което се гордееш? В спортът – 1вото ми участие на Витоша 100. Както винаги, се впуснах в нещо, за което съм тотално неподготвена, и изненадващо успях да го завърша. В личен план – с много постижения се гордея, но една от първите ми значителни приятни изненади беше успешното ми завършване на специалност „Ядрена техика и енергетика“ в СУ. До последно си мислех, че това е някакъв вселенски майтап, тъй като в ученическите си години нееднократно повтарях, че трябва да си тотално откачен за да се занимаваш с физика. Чак впоследствие в универстета осъзнах колко вярно е това твърдение.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Оо, толкова са много, че не ги помня. Забавно ми е било като съм се запознавала с хора, с които съм живяла или работила в непосредствена близост, но дори не съм си говорила преди това.

Юле благодарим ти за това интевю, нови успехи в ядрената, а и бегаческа физика… 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)