5 камаран на седмицата: Юлия Драгнева

0

Професия/ Работа? Офис мениджър в складово – логистична фирма.

Представи се, кажи нещо за себе си? Здравейте. Казвам се Юлия и съм на 43 год. от гр.София, но вече 24 години живея в гр.Бургас. Щастливо омъжена, имаме 2 сина – на 18 и 12 г. Обичам семейството и приятелите си, обичам морето, обичам да се движа непрекъснато.

От кога бягаш? Като ученичка съм тренирала плуване и лека атлетика, но „висок скок“, така че всъщност никога не съм бягала преди 5 км рън за удоволствие или спорт.

Какво ти харесва в 5kmrun? Най-много ми харесва, че могат да участват хора, които не се занимават професионално със спорт. Харесва ми как се зареждам с енергия за цялата предстояща седмица. Харесва ми да прекарам началото на уикенда, спортувайки с децата си. Харесва ми да виждам все повече млади хора, избрали в събота сутрин да излязат на въздух, за да спортуват.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Не съм предполагала, че на 40 г.:  ще започна да бягам, ще пробягвам 5 км без да спирам, ще бягам 5 км и ще се забавлявам, ще искам да се пробвам и в бягане на по-големи разстояния, ще ми е „криво“ когато в събота не бягам. 5kmrun ме накара да се предизвиквам и да мечтая.

Какво мислиш за доброволчеството? Възхищавам се всички, които отделят от времето си. Да даваш, да бъдеш полезен е много приятно, удовлетворяващо, но и отговорно. Когато мога се включвам активно.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Нашият Главен организатор е невероятен. Васко Динев е вдъхновение и пример за много 5kmrun-ци.  Моля нищо, да не се променя 🙂

Личен успех или постижение с което се гордееш?  50 бягания в 5 км рън.  Гордея се, че съм научила децата си да спортуват и им давам личен пример за това.

Коя е най-смешната  или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания?Големият ми син бягаше вече година и половина и много искаше да ме накара да се включа. За да не го излагам бях решила, че трябва да се подготвя предварително. Първо поне да извървя дистанцията от 5 км (голямо разстояние ми се виждаше), да потренирам, да си набавя подходящ екип….оправдания много.  Една събота просто отидох. И започнах да бягам, и спирах няколко пъти, и ми беше трудно. Приближавайки финала финиширалите участници започнаха да ме аплодират. Помислих си, как ли съм изглеждала по трасето, та чак ми ръкопляскат, че финиширам. В последствие разбрах за инициативата всяка първа събота от месеца „Аплодирай следващия“. 🙂

Благодарим ти Юле за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)