5 камаран на седмицата: Яна Димова

0

Професия/ Работа? ИТ специалист

Представи се, кажи нещо за себе си? Яна Димова от Бургас. Имам прекрасна, кипяща от енергия дъщеря и съм изключително доволна, когато тя и мъжа ми също се включват в бяганията. Спортувам редовно за удоволствие. Обичам всякакви дейности сред природата: спелеология, скално катерене, ски, ходене по въже, каране на велосипед и от 2 години бягане.

От кога бягаш? Никога преди да се включа в 5kmrun не съм бягала. Винаги съм обичала спортните занимания и не мога да си представя ден без движение, но да бягам беше немислимо за мен. Въпреки че винаги съм била слаба и съм нямала излишни килограми да ми тежат, бягането беше нещо мъчително за мен, задъхвах се. Свръзката ми по катерене ме вдъхнови за бягане, като даваше пример с издръжливост и бързина, тъй като много често, за да се стигне до катерачен обект, подхода е труден и продължителен.

Какво ти харесва в 5kmrun? Харесва ми чудесната атмосфера от усмихнатите лица на хората с обща страст. Мотивацията е голяма и е много зареждащо. Харесва ми трасето в Бургас, любувам се на морето, а то винаги е различно. 5kmrun ми е утехата, когато съботите не мога да съм сред природата, и с ентусиазъм се отправям към трасето.

Вече трета година бягам с 5kmrun и продължавам с все по-голямо въодушевление да очаквам съботните бягания.

Как 5kmrun промени твоето бягане? С 5kmrun се научих да бягам извън фитнес залата. От дете имам проблеми с болно гърло, възпалени сливици и уши. Бягането навън в студ и вятър беше немислимо за мен. Вече нямам такива ограничения, бягам в дъжд и сняг, вятър и жега. Често след бягане плувам в морето дори и при ниски температури на водата.

При една командировка в София, след 6 часово пътуване с автобус, бързо оставих багажа в хотела и направих 6 км обиколка на парк „Борисова градина“. Няма извинения от рода на „няма с кой да се разходя“. За кратко време опознах района и заредих с положителни емоции.

Какво мислиш за доброволчеството? Благодаря на организаторите за инициативата. Ценя високо отделеното време в името на спорта и духа на една сплотена група. Благодаря на отдадените фотографи, които също често са и в редиците на бегачите.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Организацията е перфектна. Хубаво би било да има детско бягане в Бургас, но и сега виждам много деца на крехка възраст наравно с другите по трасето на 5kmrun, на които се възхищавам.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Подобрих здравето си, тонуса и мирогледа като цяло. Бягането ми е пример как с постоянство и желание се постигат положителни резултати във всички сфери от живота.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Най-студената събота в Бургас /07.01.2017/, когато пътищата бяха в поледица и продължаваше да вали пухкав сняг, колата ми също беше замръзнала. Аз сама в Бургас и твърдо решена да отида на бягане, прибягнах до драстични мерки за размразяване на стъклата и ключалката на колата като поливах с гореща вода (после бях подобаващо порицана за тази постъпка). Точно в този ден беше организирано събитието „Бирена миля“ след традиционното бягане. Аз естествено не участвах, помагах за наливането на бирата, а тя веднага замръзваше по стените на чашите. Незабравимо преживяване.

Благодарим ти Яна за това интервю, успех на теб и цялото семейство 🙂

5kmrun

 

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)