5 камаран на седмицата: Aнита Борисова

0

Професия/работа Счетоводител съм по професия. В момента работя в строителна фирма.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Анита. Активен човек съм. Обичам да прекарвам свободното си време навън. Запалена съм по фитнеса и бягането, а новата ми страст са кънките. При първа възможност излизам да карам. Все още се уча, а преди няколко дни паднах за пръв път 🙂

От кога бягаш? Започнах да бягам началото на 2016 година във фитнеса. Голяма мъка беше, но имах мотивация да вляза във форма. Постепенно започна да става по-лесно и реших да участвам в едно състезание. Така открих 5kmrun. Мой приятел ме покани да дойда и да опитам дали ще се справя. Нещо като подготовка преди състезанието. Все пак никога не бях бягала толкова километри навън. Може да се каже, че истинското ми бягане започна на трасето на 5kmrun Бургас.

Какво ти харесва в 5kmrun? Харесват ми хората и атмосферата, която се създава. Всички са усмихнати и позитивни. Чувстваш се сред голяма компания от приятели. Какво по-хубаво от това да започнеш уикенда с усмивка? Дори лошото време не разваля настроението. Харесва ми и колко много различни и интересни хора може да срещнеш и да се запознаеш. Но самото усещане на подкрепа от непознати е уникално.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Промени самата ми нагласа към бягането. Стана голяма част от ежедневието ми. В началото за мен беше просто начин да отслабна, но не ми е носило удоволствие. Участието ми в 5kmrun ми показа, че да бягаш не е мъчение и всъщност можеш да се забавляваш.

Какво мислиш за доброволчеството? Важна част от живота на всеки. Ако няма доброволци, много от събитията всяка събота, нямаше да се случат. И не само в организацията на 5kmrun. Да правиш нещо без да очакваш награда, носи друг вид удовлетворение.

Ако ти си Главния организатор за бягането следващата седмица, какво би променила? Бих променила мястото на снимките. Просто, за да си видя изморената физиономия, като съм преполовила трасето хахаха. Всички знаем къде ни чакат фотографите и общо взето там сме свежи.

Личен успех или постижение, с което се гордееш? Много се гордея, че вече съм почетен легионер. Преди малко над месец получих тениската си за 50 участия. С такова нетърпение я чаках. Знаех кога ще я получа и дори дойдох без тениска. Отказвах да облека нещо друго 🙂

Друго, с което се гордея е едно мое спонтанно участие в Странджа без ограничения. За пръв път бягах 13 км. Това е най-дългата дистанция, която съм опитвала. За сега 🙂

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Сещам се как двама приятели ги заснеха да послъгват на бирената миля. Няма да им кажа имената, за да не се разсърдят. На последната обиколка едното момчето не можеше да допие бирата си и другият приятел му каза, че ще му помогне. Опитаха да се скрият до оградата и така да изпие останала бира, но се оказа, че камерата беше поставена точно срещу мястото, където стояха двамата. После се посмяхме като изгледахме клипчето от бягането. 🙂

Радвам се, че съм част от семейството на 5kmrun.

Благодарим ти Анита за това интервю, за нас беше чест.

5kmrun

 

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)