5 камаран на седмицата: Cyril Cressy

0

Професия/ Работа? Със съпругата ми управляваме верига магазини за белгийски шоколад. Затова имам толкова енергия за бягане 🙂

Представи се, кажи нещо за себе си? Аз съм от Франция, ставам на 45 години след няколко дни. дойдох в България през 1997 за военната служба. Бях преподавател по френски във военната академия. И от тогава живея в София.

От кога бягаш? Започнах да бягам през 2014. Забавното е, че започнах да бягам за да карам колело 🙂 Тази година, убедих един мой приятел да караме заедно планинско колело и направихме обиколката на Витоша. Той тогава тичаше много, особено в трейлове но аз нямах желание да се включа. Докато не се появи един дуатлон в Бухово: 2 пъти по 5 км трейл с 25 км планинско колело между тях. Тогава се съгласих за започна да тичам но основата ми мотивация беше да измина частта с колело. Оказа се, че планинското бягане доста ме хараса и лека по лека така се запалих по бягането.

Какво ти харесва в 5kmrun? Харесва ми, че форматът е неформален, свободен но и мотивиращ. Можеш да ходиш когато искаш или можеш. Можеш да ходиш за добро класиране или само за удоволствието. Можеш да се състезаваш срещу други в приятелска атмосфера или срещу себе си като се опитваш да подобриш времето си. Има много добри и бързи бегачи а други са начинаещи. Има млади и стари. Едните бягат със бебешката количка, други с кучето или сам. Всеки има пълна свобода да приеме и да участва в 5kmrun както сам иска и преценява.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Аз съм слаб и бавен бегач. В началото основната ми цел беше да подобря издръжливостта си за да измина по-дълги разстояния. Но вече искам и да подобря бързината си. 5kmrun е добро мерило за тази цел.

Какво мислиш за доброволчеството? Участвам в много съзтезания, било по бягане, по планинско колело или по триатлон. Всеки път се опитвам да благодаря на доброволците тъй като не трябва да забравим, че без тях няма да има никакво състезание.

Но трябва да призная, че все още предпочитам да участвам в съзтезаниятя. Но миналата година бях 1-2 пъти доброволец докато бях контузен. Бих го направил отново.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? За съботните бягания, нищо. Трябва да се запази този лек и неангажиращ формат.

За нощното бягане обаче, бих се опитал да стигна до партньортсво с общината за да се организира в централните улици на София с цел да се популизира повече бягането.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Гордея се, че въпреки трудните моменти през които премина нашият малък семеен бизнес, днес някак си успяхме да намерим добър баланс между личния ни живот и работата. С този бизнес не сме много богати финансово но сме богати със свободно време, което използваме да спортуваме или да прекарваме повече с децата си. И това е много ценно.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? По-скоро срамното за мене: първите пъти когато бягах със сина ми, той тогава беше на 10. Но въпреки това все не успявах да завърша преди него!!! Дори да му беше трудно първите 4,5 км, все намираше сили да спринтира на финала и да завърши преди мене!

Благодарим ти Сирил за това интервю, като французин, за нас е чест и удоволствие да си сред нас.

5kmrun

 

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)