5 камаран на седмицата: Eлка Тодорова

0

Професия/ Работа? Експерт операции в банковата сфера. Като хоби в свободното си време се занимавам с фризьорство.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Елка Тодорова, на 41 години, родена съм в град Русе, но от 3-годишна живея в град София. Имам една голяма дъщеря, която е на 19 години. Спортувам активно като всяка сутрин правя силови упражнения. Ходя пеша по 10-15км  на ден. През зимата ходя на ски, плуване и на народни танци. Слабост са ми планините и движението сред природата,  затова през лятото предпочитам  дългите разходки в планината (най – често посещавам Стара планина с преходи до връх Ботев, както и Пирин планина с прекрасните си трудно достъпни върхове и езера). Винаги когато имам възможност покорявам някой връх – за сега все още само в България!

От кога бягаш? За 5kmrun научих от дъщеря си в края на лятото на 2015г. По това време тя редовно взимаше участие в бяганията в Южения парк , заедно с нейната компания, и редовно ме подканваше да опитам и аз, защото по нейни думи „това е събитие, което всеки път те зарежда с енергия, която е с дългосрочно отделяне до следващата събота”. Въпреки че, обичам движението до този момент никога преди да разбера за 5kmrun не бях тичала.

Какво ти харесва в 5kmrun? Най – хубавото в 5kmrun е, че няма значение на колко години  и с каква физическа подготовка си, защото още след първото бягане в теб остава усещане на удовлетвореност от това, че си успял да стигнеш до финала, че го можеш и че това е твоето power  място. Другото, което ми харесва е това, че 5kmrun – гр. София се организира на все повече места, което дава възможност на участниците да разнообразяват терена, по който да тичат.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Както по – горе споменах никога преди не бях бягала. Благодарение обаче  на организаторите и на това, че от 2017г. има 5kmrun и в Западен парк, който освен че ми е близо се оказа и предизвикателство за мен. Аз станах по – постоянна и правя всичко възможно да не пропускам бягане 🙂

Какво мислиш за доброволчеството? Подкрепям доброволчеството във всичките му форми. Вярвам, че то е лична кауза, но и ценен опит. Доброволствайки, човек развива важни умения – като отговорност, организация, работа в екип, комуникация. Дълбоко се възхищавам на хората които намират време, за да го правят.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Много ми допадат креативните идеи на организаторите. По повод това, преди време имаше съботно бягане, което беше с обратен маршрут в Южен парк, това ми хареса много, ако бях организатор за следващата събота бих направила това, също така бих организирала и повече нощни бягания

Личен успех или постижение с което се гордееш? От приблизително 10 години не пуша цигари, това считам за мой личен успех тъй като това коренно промени начина ми на живот.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Спомням си едно от първите ми бягания в Южен парк, пътувайки към него с колата ми не бях преценила точно времето, за което ще пристигна. Спрях, поглегнах си часовника и осъзнах, че съм закъсняла. Облякох  си  якето и с бърза крачка се затичах към стартовата линия. Минах през централния вход на парка и тогава ги видях – всички участници тичаха към мен, някои от тях вече даже взимаха първия завой. Без много да го мисля обърнах посоката на тичане и изминах всичките 5км облечена с яке и носейки обувките си за тичане – в торбичка под ръчичка. Това беше доста незабравимо за мен изживяване.

Балгодарим ти Ели за това интервю, с пожелания за нови върхове в пряк и преносен смисъл… 🙂

5kmrun

 

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)