5 камаран на седмицата: Елена Кузманова

0

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Елена Кузманова, на 35 г., щастливо омъжена. Майка на две деца, на 15 г. и 12 г. Завършила съм „Бизнес и финанси“, но моя страст винаги са били приложните изкуства. Харесва ми да контактувам с позитивни и усмихнати хора, а тук те са в изобилие, затова идвам с огромно желание всяка събота.

От кога бягаш? Бягам от 3 години. В началото с Кирил бягахме само в планината, но постепенно тя беше изместена от парка.

Как разбра за 5kmrun.bg? За 5kmrun разбрах естествено от Кирил, който е с вас от самото начало. Аз идвах миналата година на второто и третото бягане, но имаше обстоятелства, поради които не продължих. Сега съм много щастлива, че станах част от това голямо семейство и съм благодарна на всички, които ми вдъхват увереност и се радват на моите постижения. Но разбира се човекът, който ме подкрепя най-много е моят съпруг. Благодаря ти!

Какво ти харесва в 5kmrun? Харесва ми това, че хора от всякаква възраст са обединени от една цел – да надмогнат себе си, да се състезават със себе си и да разберат на какво са способни духът и тялото им. Харесва ми да виждам,че всеки е доволен от себе си, независими дали е бягал за 17 мин. или за 45 мин.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Промени начина ми на живот. Преди бягах, когато реша, че ми се бяга. Сега не мога да си представя, че ще стана и няма да отида в парка. Станах по-бърза, по-издръжлива и много по-уверена във възможностите си. Преди няколко месеца смятах за невъзможно да избягам 5км. за 25мин, а тази събота успях за 22:47мин. Разбира се Кирил е моят стимул и човекът, който винаги ми казва, че мога повече (в началото му се дразнех, но вече се радвам, когато чуя тези думи).

Какво мислиш за доброволчеството? Аз все още не съм била доброволец, но и това ще стане. Искам да благодаря на всички доброволци, че винаги са много усмихнати и ни окуражават на първия завой. Не знам за другите, но за мен значи много. Благодаря ви!

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Абсолютно нищо. Благодарим за усилията, които полагате, за да има 5kmrun, защото съм сигурна, че никак не ви е леко. Пожелавам ви все повече хора да ви подкрепят и да променят живота си благодарение на вас.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Понеже нямам смешна случка, искам да кажа нещо на всички, които искат, но смятат, че не могат:

Вярвайте в себе си и във възможностите си. Щом можете да пробягате 5км. за 30 мин., значи ще успеете и за 20 мин. Тренирайте и никога не се отказвайте. Аз имам вродено изкривяване на таза и за мен дори и тренировките са голямо предизвикателство. Всеки път трябва да нагаждам тялото си така, че да не изпитвам болка, но си заслужава, защото чувството на финала не може да бъде заменено от никое друго. Там на финала ми е толкова приятно да чуя думите на Розали: „Елииии, стига си викала ооооох, снимам без звук.“ Благодаря!

Ели Кузманова


И ние благодарим Ели за това приятно интервю, до събота…

5kmrun.bg

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)