5 камаран на седмицата: Ангел Банев

0

Професия/ Работа? Инженер Телекомуникации

FB_IMG_1456086141998

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Ангел Банев и съм на 39 години. Роден съм и живея в град София. Завършил съм средно специално училище по телекомуникации, дипломиран магистър инженер съм с 20 и повече години стаж в телеком индустрията. В момента работя за водеща международна телекомуникационна компания. Щастливо женен с две деца, момче на 4г. и момиче на 6г. 🙂

От кога бягаш? По принцип съм запален по този вид спорт и бягам непрофесионално още от младежките си години. За съжаление, тогава свободното бягане не беше, толкова популярно, както е сега. Имах едно голямо прекъсване през годините и с гордост мога да кажа, че 5kmrun ме върна в редиците на редовните бегачи :).

FB_IMG_1457982630874

Как разбра за 5kmrun.bg? Това се случи на едно бегаческо събитие, през Октомври 2014. Разговаряхме с приятели, и от дума на дума стана въпрос за 5kmrun. Първото ми бягане, беше през Ноември 2014 и от тогава, почти не пропускам с малки изключения (контузии или ангажименти в работата и семейството).

Какво ти харесва в 5kmrun? За мен 5kmrun се превърна във вид религия и начин на живот. Харесват ми Съботните срещи, на които се виждам с толкова много хора, голяма част от тях вече познати и приятели, водени и обединени от една единствена цел, да бъдем и завършим заедно на 5kmrun. Харесва ми чуството на вълнение, което ме обзема, преди старта, и когато чуя сигнала и цялата тази маса от бягащи хора се втурва напред :). Харесват ми аплодисментите, поздравите и подкрепата, които получавам от всички въвлечени по един или друг начин в това събитие (организатори, доброволци, случайни хора и самите участници). И най- приятното усещане и удовлетворение е, когато стъпвайки на финалната линия, виждам, около себе си същите тези хора, усмихнати, доволни и щастливи :).

FB_IMG_1457982440809

Как 5kmrun промени твоето бягане? 5kmrun не само промени моето бягане, но промени и моето мислене и начин на живот. Придобих вяра и увереност в себе си и вече знам, че мога и умея да постигам целите си. В личен план 5kmrun ми даде много: цел в живота и промяна, запознанства и срещи с интересни хора, както и хиляди положителни емоции и моменти. Мога смело и отговорно да заявя, че 5kmrun ме направи по-добър човек.

Какво мислиш за доброволчеството? Мисля, че доброволничеството е много добра идея, която 5kmrun прилага изключително успешно в своите събития и трябва да продължава да развива.

FB_IMG_1457982670008

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Бих променил дистанцията на 2×5км за едно бягане 😉

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? С радост си спомням последния Мустак рън, тогава всички бяхме неотразими 🙂

FB_IMG_1457982648615

Ангеле благодарим ти за това вълнуващо интервю, с пожелание за още повече неотразими моменти..:)

5kmrun 

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)