5 камаран на седмицата: Вълчо Вълчев

0

Професия/Работа? Завършил съм икономика и управление на търговията в УНСС. В съдружие с друг редовен участник в 5км run- Иван Делчев имаме няколко магазина за цигари, алкохол и захарни изделия.

IMG_7046

Представи се, кажи нещо за себе си?  На 47 години съм, от София. Женен с две деца – син на 15 години и дъщеря на 22 години. Синът ми също идва на съботните кросове, като само за 5 месеца направи забележителен скок от 28:30 мин. на първия крос стигна до 20:35!

IMG_7032

От кога бягаш? Бягам редовно от 2 години, а така също практикувам и други спортове в зависимост от метерологичните условия и сезоните: тенис на корт, тенис на маса, фитнес, плуване, колоездене и ски. За мен спорта е хоби и всеки ден след работа тренирам. Бягам по 2-3 пъти седмично.

Как разбра за  5км run? За 5км run разбрах от един мой приятел, който прави реклама на германското посолство и ми каза за кроса  НДК – южен парк по случай 25 – годишнината от падането на Берлинската стена. На финала видях Георги Вълков и той ми каза, че такива кросове има всяка събота. Така започнахме с моя приятел Здравко Стоянов и оттогава сме от редовните участници на 5км run. Пропускаме стартове само ако не сме в София или имаме някаква по – тежка контузия.

IMG_7038

Какво ти харесва в  5км run? В 5км run ми харесва всичко: организацията, ведрата атмосфера, усмивките на хората, бяганията с кауза и това че дава възможност на хора любители като нас да усетят тръпката на състезанието. И всичко е някак много благородно, няма завист и злоба, само добро настроение. Много мои приятели се запалиха покрай мен  и станаха редовни участници в 5км run включително и профисионалисти като Цветелина Кирилова – националната рекордьорката на 1000м. в зала и финалистка на олимпийските игри в Пекин 2008г. на 400м. с препятствия. Запознах се с много нови хора, с които създадохме приятелство. Даже имаме традиция с отбора, който сформирахме – Sudden Snail attack с капитан небезизвестната Елена Димитрова да се събираме след бяганията. Харесвам също и ХL km run, защото бягаме на различни трасета и дистанции.

IMG_5858

Как  5км run промени твоето бягане? 5км run промени бягането ми с това, че започнахме да се състезаваме и да се стремим  да си подобряваме времената. За тази цел разнообразихме тренировките и увеличихме обема. Посъветвахме се и с професионални състезатели като Даниела Йорданова и Цветелина Кирилова за тренировъчния процес и начина на възтановяване.

IMG_7060

Какво мислиш за доброволчеството? Доброволчеството е необходимост за организирането и провеждането на кросовете. Аз самият помагах няколко пъти тази пролет, когато бях контузен.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Според мен организацията е перфектна и аз лично не бих могъл да предложа нещо повече от това.

IMG_6276

Коя е най – смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Ще споделя за две забавни случки.

*На един ХL km run, който се проведе на местността „Камбаните“, на втората обиколка бягах след Снежина Стефанова и Анна Стефанова. Пред нас и зад нас нямаше никой. Изведнъж Снежи спря и каза, че май сме объркали трасето. Докато уточним къде точно сме се изгубили и намерим обратния път, неусетно прибавихме още един километър, че и отгоре. На финала Здравко се учуди, че финишира преди мен след като през цялото време беше зад мен и не ме е изпреварвал.

IMG_7039

*Втората случка беше в един голям сняг миналата година. След финала разбрах, че телефона  ми е паднал от джоба на ветровката. Втурнах се обратно да го търся по трасето. В същия този момент момчето което го беше намерил финишираше, но аз не знаех и се наложи да избягам трасето още веднъж на обратно. Втория финал беше по – радостен като видях, че телефона ми ме очакваше при организаторите.

Вълчо благодарим за това интервю, пожелаваме ти още повече спорт и още по-малко травми..:)

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)