5 камаран на седмицата: Стамен Янев

0

Професия/ Работа? Казвам се Стамен Янев и съм завършил право в СУ „Климент Охридски“. Работил съм като корпоративен адвокат повече от 12 години, след което бях назначен за изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции от премиера Борисов и министър Лукарски в началото на 2015.

stamen

Представи се, кажи нещо за себе си? Роден съм в София през 1977 година. Детството ми обаче преминава в Хасково, където тренирам бойни спортове, но и състезателни танци и спортно ориентиране. Сега си давам сметка, че успях да извлека най-важното от всички тези интереси, които с годините формираха характера и възгледа ми. Мечтаех да стана силен и независим. Винаги са ме впечатлявали хората с бистър ум, отстояващи доброто, борците за справедливост. Това обяснява защо любим филм и до днес остана „Междузвездни войни“.

От кога бягаш (по принцип, а не с 5кмран)? Като тинейджър, когато тренирах спортно ориентиране, бягах доста, след това прекъснах. Преоткрих тичането покрай участието ми в корпоративно бягане, спонсорирано от един мой шеф, холандец, който прави по няколко маратона на година. Това се случи през 2012 и от края на 2013 интензивно се включих в 5kmrun.bg.

stamen 6

Как разбра за 5kmrun.bgРазбрах за 5kmrun.bg от мои колеги, с които участвахме в корпоративни бягания и започнахме да тренираме през 2012.

Какво ти харесва в 5kmrunЗа мен 5kmrun.bg е най-доброто непрофесионално състезание, а на мен ми харесва всяко състезание и победа. Да се пребориш всяка съботна сутрин със самия себе си и да отидеш да бягаш 5 км е победа, която осмисля и изпълва уикенда с положителни емоции.

stamen 5

Как 5kmrun промени твоето бягане? Ако мога на кратко да отговоря – положително промени моето бягане 5kmrun. 5kmrun създава невероятна атмосфера за бягане, като ме накара да се боря за всяка една секунда подобряване на времето за бягане. Възможността да се чувстваш като на голямо състезание е основната причина, за да участвам активно на 5kmrun. Благодаря на 5kmrun за тази възможност.

Какво мислиш за доброволчеството? Доброволчеството е висша форма на причастността към каузата 5kmrun.bg. За съжаление, не съм бил доброволец, но скоро ще достигна заветните 50 бягания на 5kmrun.bg и ще се включа като доброволец.

stamen 3

Ако ти си Главният организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Бих върнал пейсмейкърите с различните времена, които да дават насоки на бегачите как и с какво темпо трябва да бягат, за да постигнат желаното време.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? При смяната на зимно с лятно часове време миналата година бе сменен часът на старта. Оказа се, че съм пропуснал бягането, но организаторите ми разрешиха да направя бягането и да се класирам на почетното последно място. Това е едно най-слабите ми бягания.

Росица Белева

Росица Белева

Редактор at Running Academy
Роси е последовател на 5kmrun & Running Academy от 2014 година: "Спортът ме научи да се обичам. Иначе казано: не съм аз, когато не тичам".
Росица Белева

Latest posts by Росица Белева (see all)

Share.

About Author

Роси е последовател на 5kmrun & Running Academy от 2014 година: "Спортът ме научи да се обичам. Иначе казано: не съм аз, когато не тичам".