5 камаран на седмицата: Маргарита Денева

0

Професия/ Работа? Учител по български език и литература във френски лицей.

Представи се, кажи нещо за себе си? Аз съм филолог с френски и български език от колоритно семейство инженери: майка инженер-химик – професор, баща машинен инженер – пенсионер, брат инженер-химик – Ди Джей (DJ), съпруг електроинженер, син-първокласник, китарист и бъдещ инженер :)…

31102015-YOUJEN_PARK

Обичам да се забавлявам и само между другото работя здравата. Чувствам се като на 28, а всъщност скоро ще навърша 39. Обожавам да се движа и да спя, за което нямам време, защото съм постоянно в движение. Когато спирам да мечтая, живея пълноценно, защото съм постоянно ангажирана или нещоправеща. Според настроението тичам или пък танцувам; плувам или пазарувам (в някой столичен МОЛ); карам зимни ски, ако съм горе в планината или водни ски, ако съм във водата; пътувам и правя географски открития из страната, за да се любувам на красотата, покорявам планински върхове и се изправям лице в лице с предизвикателствата на живота, като поддържам форма и горя калории заедно със Синди Крауфорд (Cindy Crawford), Трейси Андерсон (Tracy Anderson) или Ваялет Заки(Violet Zaki); на инат се боря, макар и да е трудно, и не се предавам лесно; слушам тишината и моята силно звучаща музика заедно със съседите…

А аз харесвам най-различни стилове чуждестранна и българска музика, стига да е съдържателна и мелодична. Ходя на концерти в зала Арена Армеец, но и в зала България. Ходя на театър и на кино за деца, а понякога и за възрастни. Харесвам романтични комедии, защото съм безнадеждна романтичка. Аз съм чувствителна, любвеобвилна и грижовна; импулсивна, енергична и припряна; своенравна, непокорна и наивна; суетна, взискателна и строга; изпълнителна, последователна и амбициозна; широкоскроена, артистична, музикална, тичаща и… многословна.

18102015-YOUJEN_PARK

От кога бягаш? Откакто тръгнах на училище, за да не закъснявам за час; откакто се качих на градски транспорт, за да не изпусна автобуса; откакто си харесах мъжа ми, за да го хвана.

Как разбра за 5kmrun.bg? От колега французин, с когото тичахме заедно за каузата „Аз съм Шарли” в България преди една година.

Какво ти харесва в 5kmrun? Усмихнатите 5камаранци, които се надпреварват с времето или с вятъра; заобикалящият ни пейзаж, който непрекъснато се мени според сезона и атмосферните условия; живописните природни картини, които се редуват с отделните XLkmrun бягания; поощряването на децата и приобщаването им към спорта наравно с възрастните; безупречната организация; Клубът на почетния легионер; благородните каузи, към които ставаме съпричастни; забавните инициативи, фотосесиите в крачка…

23012016-YOUJEN_PARK

Как 5kmrun промени твоето бягане? Здрав дух в здраво тяло! Все по-бързо, и по-бързо, и по-бързо! Спортен дух, усърдие и постоянство. Непреодолим стремеж да вляза в надпревара с другите и със самата себе си, да изпреваря самата себе си, да вярвам в себе си, защото откривам, че мога и че „на всяко 5kmrun бягане стават чудеса”.

Какво мислиш за доброволчеството? Това е изключително благороден жест, на който всеки е способен, стига да го пожелае, и който е достоен за уважение. Дълбоко в себе си аз вярвам в доброто у хората, което винаги побеждава „тъмната страна”.

06022016-YOUJEN_PARK.1

Ако ти си Главният организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Всичко, което би помрачило рождения ден на 5kmrun, и нищо, което вече е налице т.е. бих прогонила облаците и мрачните бягащи участници, за да приветствам усмихнатите, жизнерадостни и празнично настроени 5камаранци с шарени балони, сладолед и Оранжевата песен:

Припев:
Оранжево небето, оранжево морето,
Оранжева тревата, оранжев и градът
Оранжев камаранец, оранжеви дечица,
Оранжеви китари, в оранжево звънят.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? След съботните бягания на 5kmrun в Южния парк винаги се превръщам в страхотна домакиня: чистя, пера, готвя, подреждам, пазарувам, палувам под въздействие на 5камаранския адреналин в кръвта ми, чието действие трае поне до следващата сутрин, а понякога и до следващото съботно бягане.

23052015-YOUJEN_PARK.2

И накрая от мен: „Ако не знаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде.” (Алън Александър Милн, „Мечо Пух”)

Марги, благодарим за това мило интервю, ще очакваме от теб някой и друг повече инженер на съботните ни стартове… 🙂

5kmrun 

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)