5 камаран на седмицата: Николай Грудов

0

Професия/ Работа? Сервизен инженер съм в сервиз за ремонт на компютърна и копирна техника.

Grudov_4

Представи се, кажи нещо за себе си? На 38 години, живея в Бургас. Имам 2 момченца на 9 месеца и на 6 години. Децата също участват в бягането – баткото с колело, а бебето обикновено се вози в количката. От началото на годината и жена ми участва. Сега тренираме с баткото за детското 3-километрово бягане на маратона в Пловдив.

От кога бягаш? От ученик съм пробвал да тичам, но малки дистанции и нередовно. Като студент започнах да бягам по-често, но трудно намирах компания. След като се върнах в Бургас тичах няколко пъти седмично, вероятно по 2-3 километра, но бях във форма защото тренирах и други неща. Когато се роди първия ми син рязко намалих спортните занимания – нещо познато на доста млади татковци, предполагам. Минаха няколко години, не ми харесваше какво се случва с мен, но не намирах начина да се променя. Тогава ни се роди още едно момченце и това заедно с едно бягане в Странджа изведнъж ме тласна в правилната посока. Започнах да тичам, все повече и по-често. След това разбрах за 5kmrun 🙂

Grudov_6

Как разбра за 5kmrun.bg? Бях по работа в магазин на Адидас и управителката ми даде рекламна брошура за някакво събитие на 5kmrun. Видях в това чудесна мотивация за мен да започна да бягам повече и по-редовно.

Какво ти харесва в 5kmrun? Откакто жена ми участва, съботите започват много положително и динамично за цялото семейство. Ставаме, събираме багажа (едно бебе има удивително много багаж) и отиваме в Морската градина. Там ни посрещат толкова много усмивки, че едва успяваме да поздравим всички и вече препускаме по трасето. Всеки път е различно – понякога просто тичам и си говоря с някого, друг път давам всичко от себе си за по-добро време. След края на бягането всички сме заредени с нова енергия и емоции.

Grudov_3

Как 5kmrun промени твоето бягане? Когато разбрах за 5kmrun  започнах да тренирам за да участвам … сега това ми звучи смешно, но тогава 5 километра ми се струваха непосилно усилие. Минаха няколко седмици, престраших се и записах първо участие. След това нямаше спиране. Очаквах с нетърпение всяка следваща събота, за да подобря резултатите си и да се срещна с нови приятели. Тук се запознах с хора, които ме вдъхновяват за все по-големи разстояния и скорост.

Какво мислиш за доброволчеството? Много важна част от всяко развито общество. Досега не съм бил доброволец и с удоволствие бих помагал.

Grudov_5

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Не се сещам за нещо което да променя, само ми се иска и в Бургас да се провежда детско бягане.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Всеки път има много забавни моменти. Сещам се при първото бягане упорито ме следваше един татко с количка. Беше ми трудно и едва се мъкнех, но мисълта да ме изпревари детска количка ме ужасяваше! Успях да завърша няколко секунди преди тях, таткото дойде до мен цапна ме здраво по рамото и каза „Браво, много добро темпо даваше“ 🙂

Grudov_7

Като за финал от мен: Бягал съм в Бургас, София – Южен и Западен парк, Пловдив – Гребен канал и Варна. От всички трасета най-много харесвам Бургас заради разнообразието от гледки, денивелацията и морето и Западен парк в София, защото се почувствах все едно бягам в гората.

Благодарим ти Ники за това интервю и поздравления за „Големия шлем на 5kmrun“ с 5-тте наши официални трасета:)

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР