5 камаран на седмицата: Николай Кръстев

0

Професия/ Работа? Програмист.

1

Представи се, кажи нещо за себе си? От София съм, завършил съм Техническия университет в София, работя по специалността си. Като малък не съм се занимавал организирано със спорт с изключение ритане на топка игра на тенис на маса из квартала, за това не бях особено добър по физическо и преодоляването на 600м с бягане си беше сериозно премеждие. По-късно в гимназията започнах на да ходя на тренировки по карате, но и то не ми се отдаваше особено и след като започнах да уча в университета и да работя спрях да ходя. По-късно започнах да ходя на народни танци и на спортно катерене, които ми допаднаха доста повече от каратето. Все още ходя макар и не много редовно.

Много обичам да ходя по планините. Още от малък с родителите ми и брат ми ходехме често на Витоша, а после покрай народните танци и катеренето се сформира доста сплотена група, с която доста планини сме обиколили и продължаваме да ходим.

3

От кога бягаш? От около 3 години. Първоначално по малко из Западния парк след работа, после лека полека увеличих дистанциите и започнах да ходя и на състезания по планинско бягане, които се организират около София. Въпреки, че ходя на състезания бягам за удоволствие и не гоня класиране и определени резултати. Бягам без телефон с GPS, без слушалки с музика и дори без часовник с който да си засичам точно време. Звуците на пеещите птички и шумящите листа действат доста успокояващо и освежаващо. Затова и предпочитам бягането сред природата.

Как разбра за 5kmrun.bg? От Йончо Йончев, с който сме приятели още от малки и сега съотборници в Miscellaneous. Първоначално идвах доста нередовно, защото бягането по асфалта и плочките в Южния парк не ми допадаше особено. По-късно започна да ми харесва приятелската атмосфера, пък и се включих в отбора и сега вече съм значително по-редовен не само за съботното бягане, а и гледам да тичам редовно в останалите дни.

4

Какво ти харесва в 5kmrun? На първо място приятелското и в същото време много сериозно отношение на организаторите. Възхищавам ви се за това че всяха събота сте на линия и всичко е организирано много добре, както на съботното бягане, така и на XL бяганията.

За приятелската атмосфера естествено спомагат и всички бягащи. Много е мотивиращо като виждаш толкова много различни хора да бягат в парка заедно.

Изключително много ми харесва това че на XL бяганията изчаквате да завършат всички участници (с полагащите се аплодисменти разбира се) и чак след това започва награждаването.

Отборното бягане също е едно от нещата, които ми харесват в 5kmrun. Много е хубаво, когато чувстваш подкрепата на останалите съотборници.

5

Как 5kmrun промени твоето бягане? Започнах да бягам по редовно не само в събота, но и през седмицата. Това освен че води до подобряване на резултатите, самото бягане става по-приятно като не се задъхваш постоянно.

Другото което установих лично за себе си че бягането се получава по-добре ако не се засилиш прекалено още в началото и като леко намалиш скоростта на по-стръмните изкачвания.

Какво мислиш за доброволчеството? Доброволчеството е нещо много хубаво. Много е радостно, че има хора които отделят от времето си за да организират нещо, което е полезно за всички. Защото 5kmrun мотивира много хора да бягат редовно, а бягащите хора са по-здрави и по-щастливи.

Засега съм се включвал като доброволец само за детското бягане, но бих се включил и за друго някой път.

2

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Конкретно за следващото нищо не бих променил, защото мисля, че съботното бягане е много добре организирано. Много ми хареса едно щафетно бягане, което бяхте организирали около Коледа. Ще е хубаво да има по-често защото е някак по-отборно от другите отборни бягания и създава много приповдигнато настроение.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Засега не съм успял да заформя някой комичен гаф в съботното бягане, така че интересното тепърва предстои.

Радостно е, че се превърна в традиция нашият отбор да печели бирата в XL бягането. Дано продължим тази традиция и занапред. Наздраве 🙂

Благодарим ти Ники за това интервю, бъди здрав и повече успехи на отборните, поляти с бира… 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)