5 камаран на седмицата: Светлозар Георгиев

0

Професия/ Работа? По документи програмист, но вече почти 20 години администрирам сървъри и се заминавам с бази данни, информационни системи и т.н.

Представи се, кажи нещо за себе си? Родом от Бургас, минал през Русе и вече от доста време акостирал със семейството си в София. 43 годишен, съпруг, баща на две деца, меломан и спортен фен. Обичам планините и често прекарвам по-топлите почивни дни катерейки някой връх или обикаляйки красотите и уникалните места в страната ни.

От кога бягаш? Като ученик тренирах за кратко бягане на къси разстояния. След това за дълъг период от време физическата ми активност се изразяваше в това да вървя пеша по 5-6 километра на ден, което правя и до днес и считам за перфектно начало на работния ден и добър начин за разсейване след напрегнати работни часове. От приятели разбрах за 5kmrun и си мислех че  благодарение на това вървене пеша, обиколката на парка няма да е толкова трудна задача. Да, да… Първото от вече над 100-те минавания на трасето, меко казано бе пълно фиаско. Така обаче дойде и първата цел – следващото бягане 🙂

Какво ти харесва в 5kmrun? Най-лесно е да кажа всичко (и няма да е грешно), но все пак… Харесва ми организацията – безупречна, каузите – истински, участниците –позитивни и усмихнати. Трябваха ми няколко бягания, за да мога категорично да заявя че няма по-добър начин да се започне съботния ден.

Харесва ми и това, че всеки може да има собственото си състезание. Дали ще бяга за 17 или 47 минути, всеки може да се опитва всяка седмица да победи себе си или пък просто да бяга за удоволствие.

Прекрасно допълнение към 5kmrun са допълнителните бягания за малчуганите и XL надпреварите.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Не мога да кажа че нещо в бягането ми се е променило, но определено 5kmrun ми показа че имам воля. Дали ще е пек, студ, дали ще съм легнал в 4 или пък ще пътувам в 12, дали ще е рутинен уикенд или ще е 31-и декември, в София ли съм  – нареждам се на старта вече почти 3 години. Това постепенно зарази всички в семейството и все по-често сме в пълен комплект.

Какво мислиш за доброволчеството? Може би най-добрият начин човек да покаже съпричастност към дадена кауза. Доброволчеството е въпрос на личен избор и желание, но и начин човек да почувства удовлетворение от това, че е помогнал.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? След повече от 200 организирани бягания само в Южен парк, едва ли има нужда от промени на каквото и да било. По-скоро искам да кажа едно голямо Благодаря! на всички, които жертват голяма част от съботния си ден, за да може всички ние да имаме нужното, за да направим своите петарки.

Какво представлява Успехът за теб? Успехът има много измерения и за всеки той е нещо различно. За мен лично се изразява в това човек да бъде Човек – да изповядва, споделя и възпитава ценности. Разбира се успех е и когато видиш реализирани усилия, мечти, семейство.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Първото, за което се сещам е по-скоро от неделно бягане – XL-а в Северен парк през 2015. В деня на бягането се оказа че част от трасето, което иначе бе страхотно, бе разровено със селскостопанска машина и това придаде един особен колорит на бягането.

Светльо благодарим ти за това интервю, очакваме по-често пълният състав Георгиеви на старта в съботната утрин…:)

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)