СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН 09.02.2017

0

Здравейте,
Това е Вашата седмична порция информация, новини и интересни факти за и около нашето си бягане.

В този бюлетин ще обявим официалната дата за старт на редовни 5 км съботни бягания в Западен парк и завършваме с интервюто от седмичната рубрика „5камаран на седмицата“.

Февруарско, може би със сняг, на това състезание ще се озовете в полите на Витоша в местността „Камбаните“ край София, бивше „Знаме на мира“.

Динамично, красиво и без много денивелация (88 м. сумарно), трасето ще ви достави истинско удоволствие и наслада!

И този път избор от една, две или три обиколки за различно натоварване и пробег на подходящата дистанция.

Всичко за това бягане, тук:
Награден фонд, тук:
Директна регистрация и записване, тук:

В етап на естествен растеж и развитие на 5 км съботни бягания, дойде момента да открием редовен старт в още един „дом парк“ на територията на гр. София.

Наред с Южен парк, считано от 15 април 2017 г., стартираме 5kmrun „Западен парк“, всяка събота от 9:00 ч. лятно и 10:00 ч. зимно време. С други думи: след 15 април, 5kmrun ще се провежда едновременно (всяка събота) на две отделни 5 км трасета, а на участниците се отдава прекрасна възможност за избор и предпочитания на парк:)

 

Какви са нашите съображения и цели?

5kmrun „Западен парк“ е проектна инициатива с изпитателен срок до 31.12.2017! „Западен парк“ ще се превърне в окончателен „дом парк“ на 5kmrun от 2018 г., след преценка за постигнати резултати с критерии: степен на необходимост, перспектива и потенциал, както и среден брой участници!

Нека да уточним нещо много важно: откриването на втора локация на 5kmrun на територията на град София цели, не противопоставяне и вътрешна конкуренция, а предоставяне на повече избор, удобства и по-голяма възможност за участие на нашите настоящи и бъдещи участници на 5kmrun и по-конкретно:

През тази пролет очакваният среден брой участници за Южен е малко над 500 души. Оптималният брой за провеждане е 300-400 бегачи, като над тази бройка се забелязва „претоварване“, както за участници, така и за организатори!

С откриването на „Западен парк“, ние бихме искали да освободим „въздух“ за Южен, предоставяйки възможност на нашите редовни участници – живеещи в западната част на София, да се наслаждават на своите съботни 5 км бягания в парка по-близо до тях!

От друга страна очакваме, прекрасните условия и организация на 5kmrun „Западен парк“, поетапно да приобщят изцяло нови участници, които до сега са се въздържали от участие, поради отдалечеността на Южен парк:)

И така, отбележете си датата 15 април от 9:00 ч. (В този ден и час бягане в Южен парк няма да има!), където всички заедно ще открием нашият 5kmrun „Западен парк”!

Благодарности на Столична Община и Зелени Системи за разрешението за провеждане и подкрепата!

Очаквайте в следващият ни бюлетин да ви разкрием кой ще поеме като Главен Организатор западняците, информация за трасето, както и временните правила за Годишните класации на SUUNTO и VIVACOM!

*Всички снимки от бягането на 13.09.2015 г. в Западен парк:

Предстоящо, важно и накратко:

За едно приятно и истинско усещане за … принадлежност, защото 5kmrun е много повече от бягане!

Поръчай своя екип:

За тези, които искат да ни подкрепят, можете да го сторите по няколко начина:

1/ Покупка от нашият Фен магазин с логото на 5kmrun или
2/ Като се запишете за участие на някой от следващите ни XLkmrun състезания, както и
3/ Може да дарите скромна сума чрез Дарителският ни бутон Donate, вграден във футъра на всяка страница на сайта www.5kmrun.bg

Списък на първите дарители тук.

Как да дарите и повече инфо тук, (виж последният въпрос на колоната)!

Искаме специално да Благодарим на всички, които ни подкрепиха по някои от тези изброени начини и предварително на тези, които възнамеряват да го сторят!

Събота 25 февруари от 11:00 ч. Детско бягане 2 км. с NN България.

Детското бягане е изцяло и само за деца от 4 до 14 г. и се провежда всяка последна събота на месеца!

Всичко за това бягане тук:

Доведете ги децата, да потичат в парка!


Име: Светослав Георгиев, София

Възраст: 43 г.

Професия/ работа: Програмист

Брой участия: 107 (бягане 104/ доброволец 3)

Представи се, кажи нещо за себе си? Родом от Бургас, минал през Русе и вече от доста време акостирал със семейството си в София. 43 годишен, съпруг, баща на две деца, меломан и спортен фен. Обичам …

Какво обича Светльо и какво не, вижте в цялото му интервю, ТУК:

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР