NN Running Team отпразнува едногодишен юбилей

0

83 498 евро за благотворителност бяха набрани по време на NN Maратона в Ротердам

На 6 април 2018 г. NN Group и Global Sports Communication отбелязаха една година от създаването на NN Running Team – първият професионален тим по бягане в света. След невероятно успешен първи сезон и три победи от т.нар. „голяма шестица” на световните маратони (Бостънският, Лондонският, Берлинският, Чикагският, Нюйоркският и този в Токио), атлетите от първия професионален отбор по бягане в света – NN Running Team – гледат устремено към нови победи и триумфи в предстоящата им пролетна кампания от новия спортен сезон.

Ротердам, 8 април

Един от първите маратони за пролетната спортна календарна година, NN Maратон Ротердам, се състоя на 8 април. Атлетите на NN Running Team се представиха отлично. Абера Кума завърши втори, а кениецът Лабан Корир се класира четвърти. Етиопецът Муле Васихун също влезе в първите 10, заемайки шестото място.

В маратона се включиха 40 хил. участници, от които 415 служители на NN. Благодарение на участниците в спортния маратон в Ротердам, местни компании и програмата „NN Бъдеще за теб” бяха набрани 83 498 евро. С това дарение 371 деца ще могат да спортуват в Ротердам тази година. Чекът беше връчен от Фльор Худиг, мениджър на програмата за корпоративна социална отговорност на NN Group, на Jeugdsportfonds, популярна фондация за младежки спортове в Холандия, която подпомага деца в затруднено финансово положение да тренират в спортни клубове.

Гордият победител в NN Маратон Ротердам беше Кенет Кипкейо, който завърши с време от 2:05:44 в състезанието по пътя на IAAF Gold Label.

Бостън, 16 април

Първият от успехите в „голямата шестица” на NN Running Team през 2017 г. постигна кениецът Джефри Кируи, спечелвайки Бостънския маратон. В страхотна надпревара Кируи финишира с време от 2:09:37, като няколко месеца по-късно стана носител и на титлата от маратона на световното първенство в Лондон. На 16 април ще видим Кируи в опит да защити титлата си, борейки се за втори пореден успех в Бостън.

Абди Нагейе и Филемон Роно, също маратонци на NN Running Team, ще се борят рамо до рамо с Кируи за първото място. На Амстердамския маратон миналата година Нагейе стана едва вторият холандец, изтичал маратон под 02:09:00, а кениецът Филемон Роно е победител на Scotiabank Toronto Waterfront Marathon в две поредни години.
При жените Гладис Чезир ще се опита да подобри постижението от дебютния й първи маратон в Амстердам миналата година, където завърши с време от 2:24:51.

Лондон, 22 април

На 22 април Лондон ще е домакин на един от най-престижните маратони в света – Virgin Money London Marathon.
Всички погледи ще са насочени към фаворита и атлет на NN Running Team Елиуд Кипчоге, победител в изданията през 2015 и 2016 г.
Миналият сезон беше изключително успешен за Елиуд, който като част от проекта “Nike Breaking2” изтича маратонското разстояние от 42,195 км за невероятните 2:00:25 и няколко месеца по-късно триумфира на маратона в Берлин. При евентуална победа в британската столица Кипчоге ще стане един от малкото, печелили три титли на Лондонския маратон.

Един от основните му конкуренти ще е Кенениса Бекеле – част от NN Running Team и икона за етиопските състезатели на дълги разстояния. Трикратният носител на олимпийското злато се класира втори на миналогодишното издание в Лондон и тази година със сигурност ще се цели към надминаване на това свое постижение.
Бившите световни шампиони Абел Кируи и Гирмай Гебреселасие, отново състезатели на NN Running Teаm,  също ще премерят сили в състезанието на 22 април. Кируи ще търси място на подиума след като на няколко пъти през годините беше много близо до влизане в челната тройка: миналата година завърши четвърти, а през 2010 и 2012 се класира пети.

22-годишният Гебреселасие, от друга страна, е смятан за една от младите надежди на спорта след като през 2015 стана най-младият атлет (19 г.), носител на титла от маратон на световно първенство. А година по-късно тиумфира и на маратона в Ню Йорк. Като една от изгряващите звезди в спорта, всички фенове възлагат надежди, че в Лондон той ще подобри миналогодишното си шесто място.
В женската надпревара NN Running Team ще е представян от Тадалех Бекеле, която през 2017 спечели Амстердамския маратон с време от 2:21:54.

Хамбург, 29 април

Бившият световен и настоящ олимпийски шампион Стивън Кипротич ще се състезава за NN Running Team в тазгодишното издание на Haspa Marathon Hamburg на 29 април. Угандиецът, който финишира втори в надпреварата миналата година, ще се стреми към триумфа в тазгодишното издание. Най-сериозният му опонент ще бъде Стивън Чебогут, завършил втори на маратона в Париж през 2017 г.

Следте www.nnrunningteam.com за още информация за NN Running Team.

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР