VIVACOM Отбор на месеца: „Духът на младостта“

0

Име: „Духът на младостта

Дом парк: Южен парк

Капитан: Георги Вълков

Брой участия: 9

Как ви хрумна идеята за името на отбора? Когато човек бяга, усеща как тялото му се изпълва с енергия, сетивата се разтварят, усеща как става по-здрав, по-мощен. Свобода, лекота, извисяване, щастие… Накрая умора няма, а само наслада. Това са само част от чувствата, характерни за младостта. Така се появи името на отбора. От целия му състав лъха и се усеща ДУХЪТ (дъхът) НА МЛАДОСТТА.

Бягането определено променя живота и прави човека по-млад, по-щастлив и по-здрав. От здравословна гледна точка, научно доказано е, че ползите от бягането надминават дори тези от редица лекарства. Човек не остарява защото бяга, а остарява защото не бяга.

Разкажи нещо за отбора? Ние сме сравнително „млад“ отбор, който съществува от началото на тази година, като основно се стремим да участваме във всяка форма (индивидуална и отборна), предложена от организаторите. Общо за отбора може да се твърди, че сме с най-висока средна възраст, показател, който се „крие“ зад името на нашия тим. Също така може да се отбележи, че освен този показател, може да се гордеем с още много „най“ в тази  инициатива:

Нашият отбор е с най – много последни места, като принос затова, освен нашите участия има и „Системата, която не ни убива“, а ни прави по-упорити и постоянни. Имаме предвид, че при определяна на отборното класиране, сайтът винаги ни отнема точките на най-възрастния Бай Любен, а сумира само възрастта на останалите трима участници.

Както стана дума за най- възрастния участник, започваме представянето на отбора именно с него – Любен Ненчев, най-възрастният в цялото 5kmrun общество. Човек, заслужаващ огромно възхищение за волята, постоянството и енергията, която излъчва. Бяга почти всеки ден на по-малки разстояния, с кръвноналягане като на космонавт и сърце, работещо като часовник. Наскоро финишира успешно на дистанцията 10 550 м от Софийския маратон. Огромен поклон пред теб и твоят дух на младост, Бай Любене. Желаем на всички неговото спортно дълголетие.

Следващото „най“ е за Стоян Коев. Въпреки, че след пробяганите всички 250 бягания от самото начало, направи лека пауза повече от четири месеца и причината я е обяснил в свое интервю. Той и сега е с най-много участия в общата класация. Скромен и тих, упорит и постоянен, също заслужава уважение и почитание за своя принос в отбора.

Виктория Неделчева – много отговорна, отзивчива и отдадена на идеята „5kmrun“. Един от най-важните играчи в отбора, почти незаменима. Благодарение на нея винаги сме спазвали условието за един участник в отбора от другия пол. Показател за нейната воля и упоритост е скоро избягания от нея Софийски маратон.

В началото на годината при създаването на отбора помагаше Виолета Николова. За съжаление напоследък по-рядко успява да бяга и да ни зарежда с позитивно настроение.

В последните две отборни бягания-дневно и нощно, се включиха Теофил Теофилов и Георги Пантев, две почти седемдесетгодишни момчета, точно вписващи се в целите и политиката на отбора. Тео е може би един от най–талантливите бегачи на своята възраст. Жалко че семейни ангажименти и задължения  го спират да бъде по–активен в тренировките и съботните бягания. Винаги усмихнат, приказлив и в настроение. В неговата компания петте километра се завършват неусетно.

И накрая идва редът и на капитана на отбора – Георги Вълков. Голям любител и почитател на тази благородна и ползотворна в здравен аспект инициатива и кампания. За жалост напоследък поради здравословни причини, при него бягането преминава в бързо ходене.

И като последно „най“ може да отбележим, че отбора общо е с най – ранно регистрирани участници, повечето лични номера са с две или три цифри.

Какво ви харесва в Отборното бягане? Може би това, което ни харесва в 5kmrun е възможността да споделиш бягане с подобно мислещи приветливи и усмихнати хора. Имало е и съботи когато отборът бяга компактно в група, което носи още по-голямо удоволствие и наслада. Хубавото на отборното бягане е и това, че ни прави по-отговорни, защото от бягането на всеки един участник зависи общия резултат, така че всеки прави всичко по силите си, за да бяга по-бързо, за да можем най-накрая да се отлепим от последната позиция. Редовното ОТБОРНО бягане води до значително подобрен на емоционално и психическо ниво живот, т.нар. „хармония“. А когато сме в хармония със себе си, можем да извърнем поглед отвътре навън и да се съсредоточим върху заобикалящата ни среда, върху реалността, върху това, което искаме да постигнем.

Какво друго бихте искали да се случва на Отборното бягане? Може би подобно на бягането по двойки и в отборното може да се организира веднъж в годината компактно бягане и финиширане на целия отбор заедно. Една събота, след доста маневри – един се позабърза, друг се забави и успяхме да се „синхронизираме“ и да направим заедно целия отбор един много приятен финал.

Какво прави отбора извън 5kmrun?

Коя е най-смешната или забавна случка, свързана с отбора?

Тъй като нямаме отговор на тези въпроси, като заключение ще споделим някои красиви мисли за общата идея, която ни сближава в съботните утрини. Когато човек е в добра форма, това се отразява не само във физически, но и в ментален аспект. Усеща се силен, здрав, способен и пълен с енергия. Все състояния, които в края неизменно водят до едно добро и весело настроение и подмладяващо състояние. Защото бягането, състезанието със самите себе си и тестването на нашия дух, ни дава възможност да гледаме далеч напред и да си поставяме по-ясни цели. Хората се чувстват далеч по-пълноценни и щастливи, когато се стремят да постигнат дадена цел, когато вървят уверено към нея. Изкуството да си поставиш такава и да я следваш, е нещо, което ускорява щастието. Разбира се, да я постигнеш накрая, е страхотно, но пътят към нейното реализиране, е този, който носи най-голямо и дълготрайно щастие.

И накрая на нашето интервю искаме да изкажем нашата огромна благодарност на целия екип организатори и добродеятели, които полагат страхотни усилия и грижи за да съществува тази приятна и благородна инициатива. Бъдете здрави и благословени!

Капитан Вълков, благодарим за това вълнуващо и зареждащо с младежки плам интервю, желаем успех и дълголетие… 🙂

5kmrun

 

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР