VIVACOM Отбор на месеца: „Женени с деца Варна“

0

Име: „Женени с деца Варна

Дом парк: Варна

Капитан: Здравко Славчев

Брой участия: 5

Как ви хрумна идеята за името на отбора? Идеята за името дойде логично от нашия творчески талант в отбора – Православ, понеже сравнително точно описва статуса на участниците в отбора. Освен това ясно показва, че бегачите не са само млади и хубави атлети, а лудостта по бягането не подбира възраст и пол.

Разкажи нещо за отбора? Отборът същесвува от началото на тази година, като основната ни цел е да сме постоянни(не само на отборните, а и на индивидуалните бягания), като по този начин се разтоварваме от натоварения седмичен график. Имахме късмета да привлечем с няколко стратегически трансфера едни от най-добрите (по душа и характер) бегачи във Варна. В допълнение се оказа, че някои от тях могат да тичат съвсем не лошо. Радваме се когато се видим, не само на 5кмрън, а и по състезания, тренировки или други събития. Смея да твърдя, че вече сме един добър задружен колектив, чиято основна цел е да се забавлява покрай състезанията, а името на отбора се превърна в условие за участие в него :). Ето и по няколко думи за всеки от нас:

Здравко Славчев (капитан): Успя да се включи бързо и лесно в бяганията на 5кмрън и за нула време успя да постигне страхотен напредък в бегачески и организационен план.

Катя Дженкова: една от основателите на отбора и наша шампионска гордост. За нея не е достатъчно да получава медали за Finisher, тя е от хората които се борят да се качат и на почетната стълбичка.
Борис Качамаков: Той не просто бяга, той кара и колело. Дуатлона не му е чужд. Витоша 100 му е забавно изкарване на уикенда, може да снима и публикува във FB докато изпреварва колона бегачи нагоре по баира към Коджа кая …

Краси Петрушкова: кой не е чувал за Краси, кой не е слушал за нея, кой не е искал да бяга с нея. Един от най-лъчезарните и усмихнати представители на бегаческото общество в България, с безброй участия и награди. Щастливи сме, че успяхме да я вербуваме за нашата кауза.

Православ Миленков: С вид на бегач (заради дрехите-не случайно е модната икона на отбора 🙂 ), категория ветеран, но по душа (и не само) на около 7 години :). Готов да организира или да се включи във всяка лудория, включително ултрамаратон, стига на старта да има приятели, по средата гърч и поводи за снимки и накрая … бира встествено.

Какво ви харесва в Отборното бягане? Най-важното за всички ни в бягането е забавлението и възможността да се раздвижим, размажем или просто да обиколим някоя планина, парк, езеро. Възможността да споделиш всичката тази емоция с приятели увеличава многократно хубавите емоции и ни дава възможност да се преборим по-бързо и леко с тежките и не толкова положителни моменти.

Какво друго бихте искали да се случва на Отборното бягане? -Като семеен отбор, бихме се радвали ако се намери формула, при която да се включат и деца. Примерно да има класиране на отбори с участник поне едно дете под 12…

-Повече снимки и по-навременно актуализиране на информацията биха допринесли за по-добро популяризиране на събитията във Варна.

Какво прави отбора извън 5kmrun? Основното ни занимание, както личи и от името на отбора е отглеждането на деца. За щастие това е съпроводено с много емоции, възможности за различни преживявания, пътувания и приключения. В допълнение се опитваме поне по веднъж седмично да избягаме от семейните задължения за кратко и да се насладим на спонтанно и зле организирано, но пък много приятно и зареждащо бягане. Опитваме също така поне веднъж месечно да се включим и в някое по-голямо и забавно бегаческо събитие, маратон или ултрамаратон.

Коя е най-смешната или забавна случка, свързана с отбора? Една неделна утрин през февруари-около 7:00 ч. и при -5оС, без да си определяме срещи, всеки от нас беше излязъл навън да направи един дълъг крос в морската градина. И понеже винаги включваме част от трасето на 5кмрън, се намерихме като от времето когато“ немаше ни телефони ни интернет“. Накрая всички бяхме като снежни човеци, но емоцията си заслужаваше.

Капитан Здравко, благодарим ви за това интервю. Пожелаваме на отбора повече емоции и повече деца, а каквото не достига – ние сме насреща 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР